Grotebomencheque
Image default
Cadeau

Rubiks kubus bestaat al een eeuwigheid

Rubiks kubus bestaat al een eeuwigheid en heeft een hele subcultuur voortgebracht die zich toelegt op het oplossen van de puzzel met automatisering. De meeste Rubik-robots plaatsen de kubus in een speciaal ontworpen wieg vol actuatoren en sensoren, en hoewel die rigs indrukwekkend zijn, komen ze niet in de buurt van deze robotische Rubik-oplosser die in de kubus zelf is ingebouwd.

Eerlijke waarschuwing dat [Human Controller] niet veel details geeft over deze build, behalve afbeeldingen; zelfs het vertalen van de Japanse webpagina biedt niet veel meer informatie. Maar er zijn foto’s, plus de onderstaande video, die het technische meesterwerk onthullen dat is ingekapseld in de standaard Rubiks kubus. Het interne mechanisme van de originele kubus was vervangen door een bolvormig geheel waar de vlakken van de kubus omheen draaien. De bol, die lijkt te zijn 3D-geprint, herbergt zes motoren en tandwieltreinen, samen met een microcontrollerbord en wat lijken op Hall-sensorborden om de positie van elk gezicht te detecteren. Alles is bedraad met magneetdraad om bundels tot een minimum te beperken, en diep van binnen begraven is een LiPo-batterijpakket. Een demontagevideo biedt meer aanwijzingen voor de innerlijke werking van dit ingenieuze apparaat.

Zodra de kubus voelt dat hij door elkaar is gegooid, gaat hij aan de slag en loopt hij over de hele tafel. Het is duidelijk niet alleen het opnemen van de versleutelingsstappen en ze achteruit afspelen; de video hieronder laat veel meer zetten zien om de kubus op te lossen dan de 15 die nodig waren om hem door elkaar te gooien.

Hoewel we altijd onder de indruk zijn van wonderen van snelheid zoals deze robot met een oplostijd van 637 milliseconden, is het een feest om al het nodige te doen om de kubus erin op te lossen. We hopen dat er binnenkort een build-logboek verschijnt om aan onze behoefte aan details te voldoen.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be