Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Scoor gemakkelijk met deze voetbaldoelen

Tijdens het voetballen kun je gebruik maken verschillende soorten voetbaldoelen. Tijdens een voetbalwedstrijd gebruik je bijvoorbeeld een ander voetbaldoel dan tijdens een training. Welke goal je gebruikt tijdens een wedstrijd, is ook weer afhankelijk van de leeftijd van de voetballers. In deze blog lees je welke goals er allemaal zijn, zodat je weet wat het beste voetbaldoel voor jou is!

Voetbaldoel met wielen

Je ziet steeds vaker dat een voetbaldoel wielen aan de zijkant heeft. Naast het voordeel dat die wielen zorgen dat de goal gemakkelijk te verplaatsen is, hebben deze goals met wielen ook nog een andere functie. Dit zijn namelijk voetbaldoelen voor op het kunstgras. Als een goal over het kunstgras gesleept wordt, is er een kans dat het kunstgras beschadigd raakt. Dankzij de wielen, hoeft de goal niet meer over het kunstgras gesleept te worden.

Voetbaldoel voor trainingen

Tijdens een training worden er veel verschillende goals gebruikt. Een goal voor een training kan groot of klein zijn. Het belangrijkste van voetbaldoelen die gebruikt worden voor trainingen, is dat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Het kenmerk van deze trainingsdoelen, is daarom dat de palen en lat hol vaak hol zijn.

Voetbaldoel voor wedstrijden

Voor veel wedstrijden worden er vaste doelen gebruikt. De doelpalen van die goals staan in de grond, waardoor ze moeilijk te verplaatsen zijn. Niet alle teams spelen op een volledig veld. De teams die op een half voetbalveld spelen, gebruiken kleinere goals. Die goals moeten na de wedstrijd weer weg worden gehaald. Vaak staan de grote goals vast op het veld en zijn de kleinere voetbaldoelen verplaatsbaar.

Kleine voetbaldoelen

Het meest gebruikte voetbaldoel voor trainingen blijven toch wel de kleine doeltjes. Deze variant is gemakkelijk te verplaatsen en neemt relatief weinig ruimte in beslag. Zowel de onderbouw als bovenbouw maakt gebruik van een klein voetbaldoel. Is het niet voor de eindpartij, dan is het wel voor een afwerkvorm waarbij er getraind wordt op het mikken.

Veel soorten voetbaldoelen

Zoals je al merkt, zijn er veel soorten voetbaldoelen. Ben je op zoek naar een voetbaldoel? Bedenk dan goed waarvoor je de goals nodig hebt, zodat je het beste voetbaldoel voor jouw situatie kiest. 

 

https://skor.nl/