Grotebomencheque
Image default
Vakantie

Tiny houses in Nederland steeds populairder

Ineens waren ze daar: Tiny houses.

Het begon klein. Een groep mensen besloot uit de rat race te stappen. In plaats van op zoek te gaan naar een grote woonruimte, wilden ze een slimme en betaalbare woonruimte. In het begin was de reactie veelal wat verbaasd, maar de logica achter tiny houses is zo eenvoudig als het maar zijn kan. Want waarom zou je groter willen, als je de extra ruimte niet nodig hebt? Met wat slimme truukjes kun je met veel minder vierkante meters toe.

Tiny houses passen perfect in de trend van het minimalisme. Vrees niet: dat betekent niet dat je afscheid moet nemen van de dingen die het leven fijn maken! Minimalisme is iets anders dan een volledig leeg tiny house. Tiny houses zijn verrassend luxe ingericht. Er is ruimte genoeg voor de dingen “that spark joy” (Marie Kondo), maar alle extra ballast laat je achterwege.

Steeds meer tiny houses in Nederland

Al snel won het tiny house concept aan populariteit. In verschillende steden ontstonden initiatieven om tiny houses te bouwen. Voor de een is een tiny house de oplossing voor het tekort aan woningen. Anderen zien het als een duurzamere manier van huisvesting. En voor veel mensen is het een manier om hun eigen leven te vereenvoudigen. Maar wat de reden van de verschillende initiatiefnemers ook is, tiny houses springen als paddenstoelen uit de grond.

Niet alleen om in te wonen, trouwens. Want ook mensen die gehecht zijn aan hun “normale” woning bleken gecharmeerd te zijn van tiny houses. In Nederland bleek vraag te zijn naar tiny houses als accommodatie voor een kort verblijf of vakantie in eigen land.

Dat zal niet in de laatste plaats zijn omdat tiny houses relatief makkelijk te bouwen zijn, zonder al te veel impact op de omgeving. Je vindt ze dan ook op de mooiste plekken in Nederland en andere Europese landen.

Wil jij een kort of langer verblijf boeken in een tiny house in Nederland? Kijk dan op www.glampings.nl. Met een paar klikken heb je jullie verblijf geboekt. Simpel, toch?