Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Tips voor de aanschaf van lampen voor je woning

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten lampen op de markt. Dit is ontzettend fijn, want zo heb jij veel opties, maar het levert bij sommigen ook keuzestress op. Welke lampen passen er nu het allerbest bij jouw woonstijl? In dit artikel een aantal tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste lamp(en). 

Hoeveel en waar

Voordat je überhaupt naar het aanbod lampen gaat kijken, is het verstandig om te bedenken hoeveel lampen je ongeveer nodig gaat hebben en waar je ze gaat plaatsen. Dit heet het maken van een lichtplan. Maak een simpele plattegrond van je woning en noteer hier ook waar de aansluitingen en stopcontacten precies zitten. Markeer de plekken waar het snel donker wordt in huis en waar je in de avonden sowieso verlichting nodig hebt. Als je het lichtplan eenmaal hebt opgesteld, is het tijd om je te verdiepen in het aanbod.

Mix & match

Zoals gezegd zijn er allerlei lampen op de markt. Door verschillende soorten lampen met elkaar te combineren creëer je een speels effect in je woning. Hang bijvoorbeeld een hanglamp boven de eettafel, ga voor een vloerlamp naast het bankstel en in de hal kan je inbouwspots laten plaatsen.

Denk hierbij ook na over welke materialen je wilt gaan gebruiken. Kijk goed naar je interieurstijl en wat voor soort materiaal hier goed bij zou passen. Bij een landelijke woonstijl passen materialen als rotan en bamboe bijvoorbeeld erg goed. Ook bij een industriële woonstijl zijn passende lampen te vinden. 

Meer aanbod

Heb je een rondje gemaakt in de woonboulevard maar heb je geen geschikte lamp kunnen vinden? Kijk dan ook eens naar het aanbod op het internet. Online winkels hebben vaak een groter en breder assortiment dan fysieke winkels. Dat is ook logisch, want lampen nemen veel ruimte in beslag en vooral hanglampen zijn in een winkel lastig te presenteren. Een webshop met een breed assortiment aan lampen is sweetlivingshop.nl.

 

https://www.sweetlivingshop.nl/