Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kiezen van een opslagruimte

De overige spullen staan al een tijd ruimte in beslag te nemen en je hebt eindelijk de beslissing gemaakt. Je gaat op zoek naar een opslagruimte om spullen op te slaan. Maar bij de zoektocht kom je voor een aantal problemen te staan. Je wilt de spullen dichtbij opslaan, dit bespaard je tijd en transport. Maar de opslagruimte moet ook groot genoeg zijn. En hoe zit het met de waarde van je spullen? Een oldtimer is meer waard dan de oude boekenkast.

1. Formaat van de opslagruimte

Wanneer je voor een lokale opslagruimte hebt gekozen dan zijn er verschillende formaten te huur. Van de kleinste maat (XS) ter grootte van een studio (80 dozen) tot aan het formaat van een vrijstaand huis (XXL) waar 350+ dozen in passen. Hoe groter het formaat van huren, des te goedkoper de vierkante meter wordt!

2. Veiligheid van de spullen

De veiligheid is van groot belang, welke spullen ook naar de gehuurde opslagruimte toe gaan. Het laatste wat je wilt is stressen om de veiligheid van jouw eigen materiaal. Waarbij vaak gedacht wordt aan alleen diefstal, is het belangrijk om goed na te denken over andere bescherming zoals brandpreventie of regen van buitenaf. Karton is gemakkelijk om op te slaan, maar is niet bestendig tegen regen.

3. Financiën

Staar hierbij niet blind op het euroteken. Informeer goed bij de verhurende partij naar de betalingstermijnen. Of er kosten verbonden zijn aan het tussentijds opzeggen van de huur. En controleer goed de voorwaarden of er geen kleine regels zijn waar je niet aan verbonden wilt zijn als huurder. Er zijn partijen waar de prijs per formaat, niet de totaalprijs is. Hierbij kan je denken aan administratiekosten, kosten voor verlichting, extra sloten of andere zaken.

Daarnaast zijn niet altijd je spullen verzekerd via je eigen inboedelverzekering. Licht altijd je verzekeraar in over de nieuw gehuurde opslag.

4. Openingstijden van de opslagruimte

Nu duidelijk is welk formaat  opslagruimte je gaat huren, welke veiligheidsvoorwaarden genomen moeten worden en welke kosten er verbonden aan zijn. Wordt het tijd om naar de flexibiliteit te kijken. Je wilt namelijk duidelijkheid in de bereikbaarheid van jouw spullen. Als je midden in een verhuizing zit van Leeuwarden naar Drachten, kom je maar een korte periode niet bij je spullen. Dan wil je een opslagruimte huren in Drachten waar je zelfstandig toegang tot hebt. Zijn het spullen waar je de komende maanden tot soms zelfs jaren niet bij hoeft te komen, zijn de openingstijden al een stuk minder van belang. Maar heb je een webshop waar regelmatig de voorraad gecontroleerd of bijgevuld moet worden, dan wil je ten alle tijden toegang hebben om geen omzet mis te lopen. Controleer daarom altijd of jouw ruimte binnen het gebouw zelfstandig afsluitbaar is.

https://storage-share.nl/