Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Wanneer mag je beginnen met rijlessen bij rijschool Zoetermeer

Wanneer mag je beginnen met rijlessen bij rijschool Zoetermeer?

Voor een lange tijd mocht je pas beginnen met rijlessen Zoetermeer wanneer je 18 jaar was, maar dat is veranderd. Maar hoe zitten de nieuwe regels eigenlijk in elkaar en wanneer mag je nou alleen rijden?

Je mag beginnen met jouw rijlessen zodra je 16,5 bent, maar dan mag je nog niet je rijexamen doen, daar moet je minimaal 17 jaar oud voor zijn. Als je 17 bent mag je dus de weg op, maar dit mag nog niet volledig zelfstandig. Tot je 18e moet er altijd een geregistreerde begeleider bij zijn, wiens naam jij op jou begeleiderpas hebt staan. Ook de begeleider moet altijd zijn begeleiderspas bij hebben anders mag je de weg niet op. Vele leerlingen gingen je voor bij Rijschool Zoetermeer wacht niet te lang en meld je aan.

Wat zijn de eisen voor een 2todrive begeleider?

Wanneer jij op jouw 17e je rijbewijs al hebt gehaald mag je dus nog niet volledig zelfstandig de weg op, er moet altijd een begeleider bij zijn wiens naam dus ook op jou begeleiderpas moet staan. Maar aan welke eisen moet zo’n begeleider eigenlijk voldoen?

Als eerste moet de begeleider natuurlijk een rijbewijs hebben, en hij of zij moet al 5 jaar rijervaring hebben. Ook moet de begeleider minimaal 27 jaar oud zijn. Andere eisen zijn dat deze persoon niet veroordeeld mag zijn voor een verkeersongeval en hij mag geen alcohol- of gedragscursus gevolgd mag hebben. Uiteraard mag de begeleider ook niet onder invloed van alcohol zijn wanneer hij als begeleider naast de 17e jarige zit. Lees en leer alles over de theorie bij driver company.

 

https://drivercompany.nl/rijschool-zoetermeer/