Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Wat te zoeken in een krabton

Wat te zoeken in een krabton

Voor katten is klauwen een manier van leven. Ze hunkeren van nature naar de sensatie van het verzinken van hun nagels in de oppervlakken die ze tegenkomen en volgens de ASPCA helpt dit gedrag katten psychologisch om hun territorium af te bakenen. Fysiek stelt het hen in staat zich uit te rekken, te spelen en hun klauwen gemanicuurd te houden.

  • Grootte: Krabpalen zijn er in vele soorten en maten. Het perfecte formaat voor u hangt af van de beschikbare ruimte en de grootte van uw kat. Als u meer dan één kat heeft, wilt u misschien een grotere (met meer mogelijkheden om te krabben en te spelen), maar als de ruimte beperkt is, zijn er kleinere modellen die goed passen.
  • Kenmerken: Terwijl sommige Happy-Animal.nl krabpalen alleen dat bieden, zijn sommige uitgerust met veel meer, zoals plekken om te loungen en te klimmen of bijgevoegde speeltjes voor vermaak. Houd rekening met de persoonlijkheid van uw kat en de grootte van de paal om te bepalen of u een basisversie, een maximaal model of iets daartussenin wilt. Leeftijd is ook een factor, aangezien kittens of jonge katten eerder geneigd zijn om te werken met krabbers met speelgoedaccessoires, terwijl een oudere kat misschien de voorkeur geeft aan een vloerkrabber of iets waar ze zich over kunnen uitstrekken.
  • Stijl: Je kunt er niet omheen: een grote kattenkrabber verandert de esthetiek van de kamer waarin hij staat. Voor interieurdesign doeleinden moet een krabton meer gezien worden als een klein meubelstuk dan als speelgoed. In het algemeen vonden we dat sisal krabbers met een rechthoekig ontwerp het minst visueel storend zijn – zelfs als ze relatief groot zijn. Krabbers met aangehechte speeltjes vallen veel meer op.
  • Prijs en kwaliteit: Zoals met veel dingen in het leven is het soms de moeite waard iets meer uit te geven voor een betere kwaliteit. De goedkopere Happy-Animal.nl kattentorens lijken in eerste instantie misschien een goede deal, maar ze zijn niet altijd zo stevig als sommige van de duurdere alternatieven, en u kunt uiteindelijk meer betalen over een periode van jaren als u de goedkopere versie vaker moet vervangen.
  • Grootte en gewicht: Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden is de grootte. Sommige van de grotere kattentorens kunnen veel ruimte in beslag nemen, en kunnen behoorlijk zwaar zijn – iets om rekening mee te houden als je ze moet verplaatsen. Een zware toren is echter een voordeel als u grotere katten heeft, omdat het extra gewicht van de toren de toren stabiel houdt als uw katten erop of eraf springen. Sommige torens kunnen aan het plafond of de muur worden bevestigd voor extra veiligheid.

Als u meer dan één kat heeft, betekent een grotere toren met meerdere niveaus en slaapplaatsen dat al uw harige vrienden een plekje kunnen vinden om te rusten en te spelen.

Het is ook raadzaam dat een Happy-Animal.nl krabton hoog genoeg is zodat uw kat zich volledig kan uitstrekken wanneer hij krabt, dus voor een kat van gemiddelde grootte moet u er een zoeken die minstens 50 cm hoog is. Hij moet ook een stevige basis hebben, zodat de paal niet omvalt als ze er tegenaan leunen.