Grotebomencheque
Image default
Dienstverlening

Waterontharders van Hydrotense

De gezondheidsvoordelen van gereinigd water

In Nederland scoren we heel hoog op de ranglijst van het schoonste drinkwater. Als we kijken naar andere landen mogen we van geluk spreken dat we over zulk schoon leidingwater beschikken. We hebben dan ook verschillende instanties die zich bezig houden met de kwaliteit van ons drinkwater. In veel landen is drinkwater uit de kraan niet vanzelfsprekend. In sommige landen gebruiken ze chloor in het water om het schoon te houden. Je kan er dan wel mee wassen etc. maar je kan het niet drinken. In deze landen zie je dan ook vaak grote drinkwatertanks van bijvoorbeeld 20L die je in de supermarkt kan kopen. In landen zoals België gebruiken veel mensen putwater omdat ze de kwaliteit daarvan beter vinden en ook soms omdat er simpelweg geen leidingvoorziening is in de buurt. Kortom: we mogen van geluk spreken in Nederland.

Er is alleen een maar, drinkwater in Nederland is relatief schoon in vergelijking met andere landen. Maar er zitten nog steeds bepaalde stoffen in ons drinkwater waarbij discutabel is of het goed is voor de gezondheid. Je ziet bijvoorbeeld steeds meer medicijnresten in ons drinkwater en zware metalen die illegaal gedumpt worden door chemische bedrijven. Recent is daar ook een film over uitgekomen, Dark Waters. Deze film gaat over een Amerikaans dorpje waarbij heel veel gevallen van gezwellen en kanker gemeld worden. Dit blijkt achteraf te komen door chemisch afval dat bedrijf Dupont illegaal gedumpt had. Dit soort schandalen komen in Nederland helaas ook voor. De vraag is dan ook of de instanties die ons water meten, ook dit soort stoffen kunnen meten.

Hydrotense

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om geen risico te nemen en te kiezen voor een eigen waterzuiveringssysteem. Dit kan bijvoorbeeld een osmose-systeem zijn of een UV filtersysteem. Dit zijn waterzuiveringssystemen die tot 99% van alle onzuiverheden uit het water filtert. Voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van eczeem kan dit helpen om de irritatie tegen te gaan. Ook wordt gezegd dat gezuiverd water verstandiger is om te drinken bij mensen die strijden tegen ziektes als kanker.

Ben jij je aan het oriënteren naar waterzuiveringssystemen of waterontharders? Neem dan eens een kijkje op de website van Hydrotense. Deze partij verkoopt kwalitatieve systemen tegen een betaalbare prijs.