Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Welke apparatuur wordt er bij KNO afdelingen gebruikt?

 De KNO specialisatie is een medisch vakgebied waarbij veel ingrepen komen kijken. niet alleen brengt dit uitdagingen mee vanwege het kleine oppervlak, ook is er sprake van gevoeligheid van deze zintuigen en lichaamsdelen. Door gebruik te maken van specialistische en innovatieve apparatuur en dankzij veel expertise, zijn KNO artsen toch in staat om dit soort prestaties te leveren. Maar van welke apparaten maken zij eigenlijk gebruik en waarvoor dienen ze?

 

Laserapparatuur

Het laserapparatuur dat wordt gebruikt binnen de KNO zijn met name de diode en CO2 lasers. Deze lasers zijn ontzettend nauwkeurig waardoor er weinig of geen verdere beschadigingen ontstaan aan het weefsel tijdens operaties. Ook kunnen CO2 lasers ingezet worden om het bloeden te stoppen en bacteriële infecties te voorkomen. Daarnaast wordt een behandeling met een CO2 laser als minder pijnlijk en vervelend ervaren door patiënten. Dit geldt ook voor de diode laser. Daarnaast zorgt de diode laser voor een kortere en efficiëntere ingreep.

 

Meet en diagnose instrumenten

Naast het daadwerkelijk behandelen van een KNO gerelateerd ziektebeeld, zijn er ook diagnostische instrumenten die worden ingezet voor het meten van bepaalde waarden en het bekijken van de situatie. dit kan door allerlei apparaten gedaan worden: van hoofd impuls testen tot een stroboscoop. Ook zijn er meer ondersteunende voorwerpen die nodig zijn tijdens het stellen van de diagnose. Dit zijn bijvoorbeeld de onderzoekslamp of een otoscoop.

 

Tot slot is het belangrijk om samen te werken met een distributeur binnen de medische technologie die genoeg kennis, kunde en een ruim aanbod heeft. Dit draagt bij aan een goede samenwerking en uiteindelijk aan een goed resultaat voor de patiënt. Niet elke leverancier van deze goederen kan dit bieden. Bij Laservision is dit echter wel het geval. Door jarenlange ervaring, veel kennis en het bieden van uitstekende service maakt dat dit een goede en betrouwbare keuze is. Zo ben je ook verzekerd van lange termijn investering voor de toekomst!

 

https://www.laservision.nl/