Grotebomencheque
Image default
Dieren

De nieuwste innovaties in zonnetechnologie

Aangezien zonnepanelen een van de meest toegankelijke en bewezen vormen van schone, hernieuwbare energie zijn geworden, groeit de industrie in een recordtempo. Hoewel fotovoltaïsche zonne-energiesystemen ongelooflijk efficiënt en betaalbaar zijn geworden, wordt er bijna dagelijks een nieuwe golf van nieuwe en verbeterde technologieën ontwikkeld, https://zonnepanelenvogelvrij.be/ verteld er vaak meer over. Hier is een korte blik op enkele die wij het meest interessant vinden.

Zonneramen

Er zijn momenteel verschillende bedrijven die zonneraamconcepten onderzoeken, maar alleen Physee beschikt over operationele technologie. De Physee PowerWindow maakt gebruik van kleine zonnepanelen die langs de rand van het glas zijn geïnstalleerd om elektriciteit te produceren. Het systeem produceert momenteel echter niet genoeg elektriciteit om de zonneramen een haalbare optie te maken voor commercieel of residentieel gebruik.

Zonne-gordelroos

Zonne-gordelroos is een veelbelovende nieuwe, innovatieve technologie, maar het kan enige tijd duren voordat ze een gangbare energieoplossing voor thuis wordt. Ontworpen om eruit te zien als traditionele dakbedekkingsmaterialen (bijv. Asfaltshingles, leisteen of tegels), zonneshingles zijn echt werkende zonnepanelen. Dankzij het esthetische en strakke ontwerp van zonneshingles kunnen ze naadloos in het uiterlijk van een huis worden geïntegreerd. Een groot nadeel is dat zonne-shingles aanzienlijk duurder zijn dan traditionele zonnepanelen. Sommige huiseigenaren kunnen echter enige besparingen realiseren omdat ze uw behoefte aan conventionele dakbedekkingsmaterialen verminderen. Het is een beetje te vroeg om te zeggen hoe levensvatbaar een optie voor zonne-shingles zal zijn voor de meeste zonne-energieprojecten voor thuis, maar zonne-shingles zijn een innovatie in de sector die veel marktbuzz heeft veroorzaakt.

Zonneweefsel

Zonnestof is niet alleen meer een sciencefictionconcept. Dankzij nieuwe ontwikkelingen kunnen nu dunnefilmcellen en op organische polymeer gebaseerde cellen snel en goedkoop worden geproduceerd, waardoor zonneweefsels een haalbare optie zijn voor verschillende toepassingen. Deze toepassingen kunnen kleding zijn om warmte te geven aan degenen die buitenkleding dragen, een mobiel apparaat in uw zak op te laden, verlichting aan te drijven of warmte te leveren in tenten en onder luifels.

Hyper-efficiënte zonnepanelen

Zonnepanelen zijn aanzienlijk efficiënter geworden dan die van slechts tien jaar geleden. In 2010 produceerde een standaard 72-cells multi-siliciummodule ongeveer 290 watt. Vandaag de dag kunnen consumenten minimaal 345 watt verwachten van een paneel van vergelijkbare grootte. Misschien nog verrassender dan de snelle prestatieverbetering is de aanzienlijke prijsdaling – in sommige gevallen kosten panelen slechts 1/10 van die van tien jaar geleden.

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/duiven-verjagen/