Grotebomencheque
Image default
Particuliere dienstverlening

Een deskundige en onpartijdige notariële akte van splitsing in Rotterdam

Bezoek je een notaris in Rotterdam, dan kun je een onpartijdig en deskundig persoon verwachten. Een notaris dient zich namelijk onafhankelijk op te stellen en de belangen van de verschillende partijen in het oog te houden. Eens in het leven krijgt iedereen wel eens met een zaak of kwestie te maken waar een gespecialiseerde jurist voor nodig is zoals bijvoorbeeld een notariële akte van splitsing. Of het nu om een zakelijk of privé geval gaat, afgesproken punten worden altijd officieel vastgelegd en dienen door alle betrokken partijen ondertekend te worden. In deze tekst worden enkele onderwerpen behandeld waarvoor je bij een notaris in Rotterdam terecht kunt.

Advies op het gebied van familierecht

Onder het familierecht vallen zowel leuke als minder leuke zaken zoals bijvoorbeeld een notariële akte van splitsing. Zo kunnen jij en je partner bijvoorbeeld besloten heb om een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract aan te gaan waarvoor het een en ander vastgelegd dient te worden bij een notaris. Echter is het ook goed mogelijk dat je samen met je partner hebt besloten om te gaan scheiden, in dit geval dienen er ook een aantal zaken te worden geregeld bij een notariskantoor. Deze beide situaties spelen zich in het heden af, maar binnen het familierecht worden tevens zaken vastgelegd welke zich in de toekomst kunnen afspelen. Zo is het belangrijk om na te denken over wat je wilt wanneer je komt te overlijden. Alhoewel dit misschien niet de leukste bezigheid is om over na te denken, is het wel ontzettend belangrijk dat er het een en ander is vastgelegd in een testament voor de nabestaanden.

Kan een notaris in Rotterdam mij helpen bij het kopen van een huis?

Absoluut. Zo kan Kooijman Autar Notarissen je helpen bij het opstellen van de koopovereenkomst, ook wel het voorlopig koopcontract genoemd. Zeker wanneer je van plan bent je allereerste eigen huis te kopen, kan het verstandig zijn om je hierbij goed te laten adviseren en helpen en eventueel te kijken naar een notariële akte van splitsing in het geval van een appartement. Welke garanties geeft de verkoper bijvoorbeeld? Dankzij een zeer grote kennis van het recht omtrent onroerende zaken, kan een notaris hierbij uitstekende hulp bieden.

 

https://www.kooijmanautar.nl/