Grotebomencheque
Image default
Financieel

Beleggingsplatformen eToro en DEGIRO

Beleggen wordt steeds populairder: van je spaarrekening hoef je niks meer te verwachten en door slim te investeren kan je op een verantwoorde manier veel rendement maken. Maar hoe koop je aandelen? Waar moet je eigenlijk op letten bij het uitzoeken van het beste beleggingsplatform? In deze blog gaan wij in op die vragen!

Wat doet een beleggingsplatform

Als je aandelen wil kopen moet dat via een bank of een beleggingsplatform. Banken vragen vaak relatief hoge commissies, vandaar dat veel mensen uitkomen bij online beleggingsplatformen als DeGiro en eToro. Dit worden ook wel ‘brokers’ genoemd. Het kan per persoon verschillen wat voor hen het beste beleggingsplatform is. Wel is het zo dat alle beleggingsplatformen in Nederland door de overheid zijn goedgekeurd, waardoor je als belegger zeker weet dat je geld veilig is.

DeGiro review

De grootste online broker van Nederland is DeGiro. Als we kijken naar het aantal gebruikers wordt meteen duidelijk dat DeGiro geen kleine speler is. Het heeft maar liefst twee miljoen gebruikers. Een DeGiro review komt neer op de volgende kernwoorden: gebruiksvriendelijk en vooral goedkoop. Bij DeGiro betaal je bijna geen transactiekosten en voor een groot aantal aandelen (die vallen in de zogenaamde ‘kernselectie’) betaal je zelfs in het geheel geen transactiekosten. DeGiro is om die reden vooral populair bij beleggers die weinig transacties doen en vooral indexfondsen kopen.

eToro review

Het van oorsprong Amerikaanse eToro is ook een zeer betrouwbare partij. Dit is wereldwijd één van de grootste online beleggingsplatformen. Het bedrijf blinkt uit in lage transactiekosten, een zeer goede interface en ook het sociale aspect van beleggen komt terug in het platform. Zo kan je succesvolle beleggers ‘copy traden’, waarmee je hun transacties nabootst op jouw eigen rekening. De eToro review is simpel te maken: betrouwbaar, goedkoop en overzichtelijk.

https://beter-beleggen.nl/