Grotebomencheque
Image default
Verbouwen

Deze specialist kan uw kelder voordelig waterdicht maken

BODIMA is een renovatie- en restauratiespecialist die zich al tientallen jaren bezighoudt om de kelder in verschillende woningen waterdicht te maken. Dankzij de verschillende technieken die ze tot hun beschikking hebben, is er altijd wel een geschikte oplossing voor uw specifieke situatie. Bovendien komen ze snel bij u langs, zodat u de problemen als gevolg van de wateroverlast snel onder controle krijgt.

Problemen van een lek in de kelder

Wateroverlast kan allerlei ingewikkelde problemen met zich meebrengen. Zo kunt u te maken krijgen met ongedierte dat gedijt in vochtige omgevingen en loopt u met name bij snel stijgend water het risico op waterschade. Bovendien kunt u last krijgen van optrekkend vocht. Dit zal niet alleen het behang of de verf op de muren aantasten, maar zorgt er vaak ook voor dat kozijnen gaan rotten en voegen verzanden. Allemaal problemen waar u natuurlijk niet op zit te wachten.

Hoe gaat het ‘kelder waterdicht maken’ in zijn werk?

Om de bovenstaande problemen te voorkomen of verhelpen, is het belangrijk om de kelder waterdicht te maken. Dit klinkt makkelijker dan het is en het is dan ook zeker een klus die u het beste aan de professionals van BODIMA kunt overlaten. Zij zullen afhankelijk van uw specifieke situatie kiezen voor één van de volgende technieken:

  • Het BODIMA-procedé. Dit verwijst naar de techniek waarbij de kelder van binnenuit waterdicht wordt gemaakt. Er worden maar liefst drie mortellagen aangebracht op de muren en twee op de vloer. Deze bestaan uit een mengsel van rijnzand, waterdichtingsproducten en cement, dat er middels een chemische reactie voor zorgt dat de kelder volledig waterdicht is.
  • Voegbanden aanleggen. Het aanbrengen van voegbanden is een veelgebruikte techniek indien er sprake is van (verwachte) scheuren. De elastische voegbanden worden zo aangelegd dat de scheuren gedicht worden en zich niet verder kunnen uitbreiden.

Bespreek de mogelijkheden

Bovenstaande technieken zijn goede oplossingen om wateroverlast tegen te gaan. Daarom worden ze door de professionals van BODIMA het meest gebruikt om een kelder waterdicht te maken. Heeft u ook wateroverlast in uw kelder? Neem dan contact op met BODIMA. Hun medewerkers staan u graag te woord en bespreken alle mogelijkheden. Zo bent u snel verzekerd van een goede oplossing.

https://bodima.eu