Grotebomencheque
Image default
Electronica en Computers

Het Navision ERP systeem en de overname van Microsoft

Het Navision ERP systeem wordt door veel bedrijven gebruikt voor het beheren van de meest uiteenlopende bedrijfsprocessen. Het systeem is tegenwoordig eigendom van Microsoft, maar dit is niet altijd zo geweest. Navision en Damgaard werden in eerste instantie samengevoegd en in 2002 werd dit geheel overgenomen door Microsoft. Dit gebeurde onder de noemer Microsoft Business Solutions.

Meerdere overnames door Microsoft

Microsoft staat bekend al bedrijf dat op de meest uiteenlopende manieren wil groeien. Niet alleen de mogelijkheden groeien, maar door meerdere productgroepen aan te spreken blijft ook de doelgroep van Microsoft zich steeds verder uitbreiden. Door de jaren heen heeft Microsoft behoorlijk wat overnames gerealiseerd. Een jaar voordat de samenvoeging van Navision en Damgaard werd overgenomen werd ook Great Plains door Microsoft overgenomen. Dit bedrijf leverde een ERP product met de naam Great Plains. Door deze overnames wist Microsoft echt naam te maken en ontstond uiteindelijk ook de eerste versie van het Navision ERP systeem.

Het Navision ERP systeem was niet de enige oplossing

Uit alle overnames kwamen meerdere nieuwe namen de markt op rollen. Naast het Navision ERP systeem, waar onder meer ook de Nederlandse partner, HB Software in gespecialiseerd is, kwam ook GP op de markt. GP was Great Plains. Daarnaast verscheen ook Microsoft AX in dezelfde periode, ook wel bekend als Axapta. Navision behoort wel tot de termen die in het (inter-)nationaal geheugen staan gegrift wanneer het gaat om eerdere producten van Microsoft.

Diverse namen voor het Navision ERP systeem

Tegenwoordig wordt er nog altijd veel gesproken over het Navision ERP systeem, ondanks het feit dat de oplossing door de jaren heen al enkele keren van naam is veranderd en de totaaloplossing al jarenlang niet meer Navision heet. In 2005 werd de naam al veranderd naar Microsoft NAV en tegenwoordig heet de modulaire totaaloplossing Microsoft Dynamics NAV/365.

https://hbsmarttrade.com/