Grotebomencheque
Image default
Electronica en Computers

Computer recycling geeft uw oude hardware een tweede leven

Heeft u al ooit eerder van de term computer recycling gehoord? Of van de term refurbished? Steeds meer bedrijven en consumenten hebben vraag naar computers die tweedehands zijn opgeknapt en weer worden doorverkocht. In de maatschappij waarbinnen wij leven, zal er verantwoord moeten worden omgegaan met de grondstoffen die de aarde biedt. En loont het daardoor om zuinig te zijn op de zeer waardevolle en kostbare metalen die in computers zijn verwerkt. Wist u bijvoorbeeld dat een gemiddelde mobiele telefoon 0.0034 gram aan goud bevat? Zoals u ziet is het dus erg duurzaam en maatschappelijk verantwoord om computers te laten recyclen. En er zoveel mogelijk waarde te weten te halen uit de gebruikte grondstoffen. Ook als u niet zo met het milieu begaan bent, is computer recycling interessant. U kunt namelijk ook een fijn bedrag verdienen als bedrijf of onderneming door uw oude computers te recyclen.

Lees verder in deze blog hoe computer recycling in zijn werk gaat en hoe je hiermee een leuk bedrag kunt verdienen.

Hoe werkt computer recycling?

Eerst dient u een inventarisatie te maken van de hardware die is afgeschreven. Voordat er een offerte kan worden opgesteld, wil een computer recycling bedrijf graag weten wat voor hardware u wilt verkopen. De restwaarde van de producten hangt heel erg af van hoe oud deze zijn, wat de originele aanschafprijs is geweest en hoe bruikbaar en relevant de hardware nog is om bijvoorbeeld te verwerken tot refurbished. Zo zal er bijvoorbeeld ook voor oude Apple apparatuur nog vraag zijn om deze om te bouwen tot refurbished. Waarbij een even oude Windows laptop met vergelijkbare specificaties minder zal opleveren, door een lagere marktvraag. Niet alle computers en hardware worden door een recyclingsbedrijf opgekocht. Sommige producten zijn simpelweg te oud of te weinig waard om deze een tweede leven te geven. In dit geval kunt u bij grote partijen, deze kosteloos mee afvoeren naar het recyclingbedrijf. Zo bent u dan toch van al uw oude hardware af.

Wanneer het niet meer loont om de computers te  recyclen, wordt de hardware volledig uit elkaar gehaald en verwerkt door een elektronica afvalverwerkingsbedrijf. Fysiek zal hierdoor de apparatuur niet meer bruikbaar zijn, maar worden de waardevolle materialen nog steeds gestript en verwerkt om te kunnen hergebruiken!

Omgang met dataverwijdering

Computers bevatten veel bedrijfsgevoelige en privacygevoelige informatie. Om datalekken te voorkomen, wordt er binnen computer recycling bedrijven zorgvuldig aandacht besteedt aan dataverwijdering. Hierbij worden de datadragers vakkundig door een professional met de beste verwijderingssoftware schoongemaakt van alle data. Hierdoor bent u verzekerd dat er geen restdata achter blijft. Bij een hardware recyclingsbedrijf krijgt u dikwijls een certificaat dat uw data succesvol is verwijderd. Wanneer u dat wenst, mag u bij sommige bedrijven ook in persoon aanwezig zijn bij de dataverwijdering. Er is naast dataverwijdering nog een andere mogelijkheid, namelijk datavernietiging. In dat geval worden de datadragers fysiek vernietigd door ze door een shredder te halen. Waar de zekerheid met data verwijderen meer dan 99% is dat niemand er meer iets mee zou kunnen gebeuren, geeft datavernietiging u de absolute zekerheid. Voor grote bedrijfsgeheimen die nooit naar buiten mogen komen voelt het daardoor veiliger om voor datavernietiging te kiezen.

Doneren van oude computers

Naast verkopen kunt u ook besluiten om het bedrag te doneren aan een goed doel. Op die manier bent u dubbel maatschappelijk verantwoord bezig. Dat zal goed staan in uw MVO- jaarverslag wanneer u het restbedrag van de oude computers heeft gedoneerd aan een goed doel.

https://ctc-itsolutions.nl/