Grotebomencheque
Image default
Electronica en Computers

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Een krachtige laptop nodig, maar zit u op een krap budget?

Een goede laptop is voor veel mensen van groot belang tegenwoordig. Onder andere voor school is een goede laptop erg belangrijk. Maar ook mensen die veel digitaal voor hun werk moeten doen, hebben een laptop absoluut nodig. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een nieuwe laptop te kopen die voldoet aan de nodige eisen. Hoe komen zij aan een voordelige, maar toch krachtige laptop?

Een passende oplossing voor u is misschien wel een refurbished laptop!

Wat betekent refurbished?

Bij refurbished laptops is een gebruikte laptop weer opgeknapt door hem te reinigen, testen en waar nodig te repareren. Vervolgens wordt de nieuwe gebruiker blij gemaakt met de refurbished goedkope laptop. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands laptop kopen.

Bij een tweedehands laptop die u via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Bij dit soort gevallen kan er schade ontstaan aan de laptop onderdelen, bijvoorbeeld doordat er te veel stof op zit. Alleen door een grondige, professionele reiniging kan dit weer gefikst worden. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Een harde schijf die alleen gewist is kan met speciale software nog worden hersteld, waardoor de data van de vorige gebruiker niet veilig is. Ook kan uw tweedehands laptop minder snel functioneren als de harde schijf of SSD niet een volledige reset heeft gehad.

Naast dat het fijn is om te weten dat uw refurbished laptop uitgebreid is gecontroleerd en beoordeeld door laptop experts, zit er bij een refurbished laptop ook vaak een lange garantie.

Voordelen van een refurbished laptop

Een refurbished laptop kopen heeft om meerdere redenen de voorkeur boven een nieuwe of tweedehandse laptop kopen.

Bij refurbished laptops ligt de prijs altijd veel lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands laptops zijn die worden opgeknapt door laptop experts.

Ten opzichte van tweedehands laptops zijn de verschillen ook erg groot. Refurbished laptops worden altijd uitgebreid nagekeken op schade, potentiële knelpunten en meer. Helaas gebeuren deze controles en reparaties niet bij het kopen van een tweedehands laptop. Vaak wordt alleen de data van de vorige gebruiker (deels) verwijderd. Deze extra check bij refurbished laptops neemt een heleboel twijfels weg bij u als klant, ondanks dat de laptop al wel is gebruikt door de vorige eigenaar. Bij tweedehands verkopers is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer doet, staat u als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die met garantie geleverd worden! Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Een laptop is zo’n ingewikkeld apparaat, dat er van alles verkeerd kan gaan onder de motorkap. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Om de laptop dan nog te laten repareren door een derde partij, kan een dure grap worden.

Beter voor het milieu

Ook het milieu is blij dat u voor een refurbished laptop kiest. In plaats van dat u een nieuwe laptop koopt waar een nieuwe batterij en nieuwe onderdelen voor nodig zijn, geeft u eerder gebruikte hardware een nieuw leven. Bepaalde computer onderdelen worden steeds lastiger te verkrijgen. Hierdoor stijgen de prijzen van computers en de onderdelen die ze nodig hebben. Een refurbished laptop kopen zorgt voor een positieve impact op deze prijzen, zodat niet alleen u voordeliger uit bent, maar ook anderen die een nieuwe laptop willen kopen.

Goed voor uw portemonnee, maar ook goed voor uw omgeving!