Grotebomencheque
Image default
Industrie

Controle van het filtratiesysteem van uw trillende zeefmachine

Een goede trillende zeefmachine is essentieel voor het efficiënt scheiden en sorteren van de meest uiteenlopende producten. De kwaliteit en veiligheid van uw product worden hiermee gewaarborgd. Een trillende zeefmachine, ook wel trilzeef of schudzeef genoemd, is in staat om grovere deeltjes te filteren op basis van een door u ingestelde maaswijdte. In vrijwel elke verwerking van vaste stoffen is de maximale diameter daarvan van belang. PAJA Triltechniek weet u een breed assortiment machines te leveren en geldt al jaren als betrouwbare partner op dit gebied.

Laat een periodieke controle van het zeefdek uitvoeren

Een trillende zeefmachine is een krachtig en betrouwbaar apparaat met een lange levensduur. Dit wil echter niet zeggen dat controle van het apparaat en zijn losse onderdelen overbodig is. Ook een trilzeef is na veelvuldig gebruik onderhevig aan slijtage, waardoor gaatjes of scheurtjes in het zeefdek kunnen ontstaan. Daarom is het belangrijk dat u zo nu en dan steekproeven uitvoert om na te gaan of er inderdaad geen te grote deeltjes in uw gezeefde product voorkomen. Gaatjes en scheurtjes leiden ertoe dat gehele batches onbruikbaar worden.

Controle van het zeefproces

Zeker bij zeer fijne poeders en granulaten is het onmogelijk om met het blote oog te kunnen concluderen of het product de maximale diameter niet heeft overschreden. Ook de strenge veiligheidsrichtlijnen maken dit onmogelijk en ontoelaatbaar. Gelukkig bestaan er systemen die voor u kunnen controleren of er te grote deeltjes in uw product voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld met de Paddy, welke inzetbaar is bij niet alleen een trillende zeefmachine, maar ook andere soorten zeven. Wanneer dit systeem te grote deeltjes signaleert, geeft het een signaal af.

De levensduur van een zeefdek

De afgelopen jaren is men er steeds beter in geslaagd om een trillende zeefmachine en de losse onderdelen daarvan te optimaliseren. Dit heeft een steeds hogere kwaliteit en langere levensduur opgeleverd. Niet zelden vraagt men zich af hoe lang er met een zeefdek gedaan kan worden. Dit is echter grotendeels afhankelijk van onder andere het gebruik van detectiesystemen zoals bovenstaande en het al dan niet toepassen van originele reservezeefdekken. De experts van PAJA Triltechniek geven hier graag extra advies over. 

https://paja.nl/

Gerelateerde artikelen

Eenvoudig een geschikte metalen plaat bestellen voor uw werkzaamheden

Koop uw hijs- en hefgereedschap, zoals spankettingen, bij dit bedrijf

Een SMIPACK machine bestelt u bij dé importeur en leverancier van Nederland