Grotebomencheque
Image default
Industrie

Lasersnijden: bij wie kan ik dit laten uitvoeren?

De bewerkingstechniek lasersnijden is geavanceerder dan ooit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een laser die qua diameter maar enkele millimeters klein is. Hierdoor is de hitte van de straal intens, wat er voor zorgt dat u deze techniek kunt gebruiken om vele materialen mee te bewerken. Doordat de machines zichzelf blijven verbeteren, is het inmiddels mogelijk om vele complexe vormen te maken middels deze techniek. Ook de snelheid waarmee lasersnijden uitgevoerd kan worden is sneller dan ooit. Dit stelt bedrijven in staat om designs op maat te maken. Hierbij kunt u zelf bepalen hoe complex deze vormen worden, want zo goed als alles is inmiddels mogelijk. Ook hebt u de keuze uit vele materialen die u kunt laten bewerken. Piant Stanztechniek B.V. is een specialist in dit vakgebied.

De voordelen van lasersnijden

Een nadeel van het bewerken van materiaal, welk materiaal u ook gaat bewerken, is het feit dat hier verlies van het materiaal mee gepaard gaat. Door de geringe diameter van de laserstraal kan dit voorkomen worden bij lasersnijden. Bovendien kan hierdoor preciezer te werk gegaan worden. Daarnaast zorgt de geringe diameter er voor dat de vervorming niet door het blote oog te zien is, zodat ook de afwerking er uitstekend uitziet. De precisie van de snede is dan ook erg hoog. Bovendien zit u niet vast aan een zaagblad of iets dergelijks, waardoor de machine vrijer is om de vormen te maken die het moet maken.

Daarom kiest u voor deze specialist

Als u een ontwerp op maat wilt maken met specifieke vormen middels lasersnijden, kiest u voor Piant Stanztechniek B.V. Aan de hand van hun machines kunnen vele materialen bewerkt worden, waarbij complexe contouren mogelijk zijn. Ook voor de grafische afwerking van uw product en voor andere bewerkingstechnieken kunt u bij hen terecht. Ze zijn dan ook een bedrijf voor iedereen.