Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Wat moet ik doen bij een daklekkage?

Indien uw woning kampt met een daklekkage is het essentieel om zo snel als mogelijk aan de bel te trekken. Als het probleem niet direct aangepakt zal worden, zal de schade verergeren: iets wat je, als bewoner, uiteraard wilt voorkomen.

Maar hoe pak je een lekkage aan? Het is verstandig om, voorafgaand aan een mogelijke daklekkage, al op de hoogte te zijn van de stappen die ondernomen moeten worden in deze situatie. Zo zul je sneller kunnen handelen om de schade beperkt te houden.  

De lekkage herkennen

Een daklekkage hoeft niet in alle gevallen direct opmerkelijk te zijn. Toch kunnen de gevolgen groot zijn: de lekkage vindt immers al langere tijd plaats. Om de daklekkage snel te herkennen, is het belangrijk om te letten op eventuele vochtplekken. De vochtplekken bevinden zich in de meeste gevallen op het plafond. Ook loslatend behang is een gevolg van een lekkage.

Het lek opsporen

Het is niet raadzaam om zelf het dak open te breken om het lek op te sporen. Schakel een expert op het gebied van dakbeheer in om zeker te zijn van een succesvolle daad. Dakdekkers weten ten slotte exact hoe een dak in elkaar zit, waardoor het lek snel zal worden opgespoord.

Welke stappen moet ik ondernemen?

Indien jij een lekkage opmerkt, is het belangrijk om direct te handelen. Volg onderstaande stappen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

  1. Meld het lek bij de verzekering

Veel verzekeraars hebben een alarmservice, waar je terecht kunt bij noodreparaties en -voorzieningen. Bij een daklekkage is de brandverzekering het meest efficiënt. Bij deze verzekering zullen de producten, beschadigd door vocht, worden vergoed. Daarbij is het verstandig om foto’s te maken van de situatie, zodat je onenigheid met de verzekering kunt voorkomen.

  1. Voorkom verdere schade

Indien er water de woning binnenstroomt, kan dit leiden tot meer schade. Om dit te voorkomen, is het verstandig om het lekkende water op te vangen. Dit is mogelijk voor het plaatsen van emmers of dekens.

  1. Schakel een expert in

Het is uiteraard mogelijk om zelf het probleem op te lossen, vooral als je handig bent aangelegd. Toch kan dit enige risico’s met zich meebrengen, waardoor veel huishoudens ervoor kiezen om een expert in te schakelen. Een dakdekker weet immers precies welke stappen er ondernomen moeten worden.

http://dakbeheerhermans.nl