Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Alles voor jouw bedrijf via Bedrijvenblogs.nl

Bedrijvenblogs.nl is een informatieve website die artikelen bevat over het bedrijfsleven en bedrijfsvoering. Handig om meer kennis op te doen en jouw bedrijf zo optimaal te laten presteren. Je hoeft echter niet per se je eigen bedrijf te hebben om van de artikelen op Bedrijvenblogs.nl te profiteren. Ook is het handig als je een manager of werknemer binnen de zakelijke dienstverlening bent. Zo bevat de site blogs over bedrijfsvoering vanuit een manager/eigenaar, maar ook blogs over nuttige opleidingen voor werknemers.

Meer informatie over zakelijke trends via Bedrijvenblogs.nl

Bedrijvenblogs.nl biedt artikelen die gaan over de trends die bezig zijn in het bedrijfsleven. Zo ook over zelfsturende teams. Zelfsturende teams is een idee dat vrij recent zijn intrede heeft gedaan. Het houdt in dat het team hun eigen richting bepaald en dus eigenlijk ‘zelfsturend’ zijn. Dit kan zorgen voor een hele hoop motivatie, maar kan ook negatieve gevolgen met zich meebrengen. In het artikel worden 3 valkuilen besproken:

Verschillen in persoonlijkheid

Door te veel verschil in persoonlijkheid kunnen er botsingen ontstaan. Denk hierbij aan meningsverschillen die de teamsamenwerking erg moeilijk maken. Een oplossing hiervoor zou zijn om echt goed te kijken welke mensen je bij elkaar in een team plaatst.

Persoonlijkheden lijken te veel op elkaar

Na het eerste punt zal je misschien denken dat je precies dezelfde persoonlijkheden bij elkaar moet zetten. Dit is echter ook niet het geval. Dit kan er namelijk toe leiden dat de creativiteit daalt. Je zult dus een balans moeten vinden in de mate waarin persoonlijkheden verschillen.

Minder verantwoordelijkheidsgevoel

De motivatie die door zelfsturende teams ontstaat, zal hoogstwaarschijnlijk vooral voor de ‘leuke klusjes’ gelden. Doordat er niemand is met het volledige verantwoordelijkheidsgevoel is er ook niemand die het team vertelt dat de minder leuke klusjes ook nog gedaan moeten worden. Hierdoor bestaat er de kans dat de minder leuke klusjes blijven liggen. De oplossing voor dit probleem zit in de verhoudingen. Wanneer deze goed zijn, zullen ook de minder leuke klusjes gedaan worden.

Op Bedrijvenblogs.nl wordt ook nog een bedrijf genoemd die onafhankelijk onderzoeken uitvoeren naar zelfsturende teams. Zo weet je zeker dat zelfsturende teams goed voor jouw bedrijf gaat uitpakken.

Bezoek de website

Benieuwd naar meer informatieve blogs voor jou als zakenman? Werp eens een blik op de website Bedrijfsvoering.nl! Hier zijn nog veel meer blogs te vinden die jou gaan helpen in het bedrijfsleven.