Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Xelion Hosted Telefonie

De toekomst van Telecom

telecom xelion 2016

In 2016 staan grote veranderingen op komst voor de wereldwijde telecomsector. Dit voorspellen diverse telecomcontentspecialisten in een onderzoek. Iedere grote aanbieder zal met deze veranderingen te maken krijgen. Zorg is dus om hier op in te gaan spelen. A1 Internet is hier enige jaren geleden al mee begonnen door als een van de eerste aanbieders in Nederland Hosted Telefonie aan te bieden op basis van Xelion.

In hun onderzoek voorspellen de communicatie-experts dat in 2016 aanbieders van Telecom diensten te maken krijgen met grote veranderingen binnen de sector. Deze veranderingen zijn de afgelopen jaren al ingezet maar laten zich in 2016 pas echt voelen. De veranderingen gaan zich, aldus het onderzoek op een groot aantal terreinen voordoen. Zo gaat software alle vertrouwde netwerkinfrastructuren gaan vervangen en automatiseren. Alles zal gericht gaan worden op het aanbieden van de bestaande diensten vanuit de Cloud. Veel operators gaan hun legacy-systemen vervangen door All IP. Dit levert kosten op en sommige operators kunnen dit niet alleen. De specialisten voorspellen dat door de overgang naar SDN en NFV de operatormarkt zich zal consolideren uit kostenoverwegingen. Vooral grote en middelgrote operators zullen in de Aziatische, Noord-Amerikaanse en Europese regio gaan samenvoegen om dit probleem te lijf te gaan. Veel operators kunnen het gewoon niet alleen af, aldus de specialisten.

 

Nieuwe diensten belangrijk

Aanbieders van Telecom diensten moeten ook snel nieuwe diensten gaan ontwikkelen aangezien de oude steeds minder geld gaan opleveren. Operators die echt willen slagen moeten hierbij voorop gaan lopen op de competitie. In 2016 blijven de operators last ondervinden van OTT-diensten. In relatie tot dit, laat 2016, aldus de onderzoekers, een grote vlucht zien in de uitrol van VoLTE en HD Voice via IPX. De specialisten raden telecomoperators aan om verkeer van deze nieuwe diensten op hun netwerken prioriteit te geven om deze diensten financieel te kunnen laten bloeien. Tegelijkertijd moeten operators echt gaan plannen wat 5G hen de komende jaren gaat brengen. Vooral als het gaat om de inzet van 5G voor het Internet of Things, zo stelt het onderzoek. Het IoT kan namelijk hun businessmodel ingrijpend gaan veranderen.

Weet wat je biedt


De communicatie-experts besluiten hun onderzoek met een belangrijk advies aan telecomoperators. Zij moeten beter gaan vaststellen wat zij hun eindgebruikers nu precies bieden. Niet alleen voor hun bestaande klanten, maar ook voor mogelijke nieuw doelgroepen. De telecommarkt verandert in snel tempo en de operators moeten snel op deze veranderingen reageren. Het aanpassen van de marketing is daarom belangrijk. Er moeten nieuwe kanalen komen om de boodschap die telecomoperators hebben snel te kunnen verspreiden en om goed duidelijk te kunnen maken wat zij precies doen.

 

A1 Internet en Telecom in 2016

A1 heeft in 2009 de stap gemaakt naar het aanbieden van Hosted Telefonie. En was daarmee in het Nederlandse landschap voorloper op dat gebied. Ondertussen blijkt A1 zich verder richten op het aanbieden van Hosted Telefonie diensten en andere gecombineerde Cloud diensten. De stap naar Xelion als Hosted Telefonie platform blijkt de juiste keuze te zijn geweest. A1 Internet is een van de grootste dealers van dit Nederlandse top product van eigen bodem. In 2015 zijn er een hoop nieuwe features bijkomen ;

 

Integratie van mobiele telefoons met Xelion 6
Mogelijkheid tot Instant messaging / Chatten
Uitgebreide queue / wachtrij features
Verdere integratie met alle grote standaard software pakketten

Wilt u ook vooruit in 2016? Neem contact op met A1 internet voor een gratis inventarisatie van huidige Telecom en ICT infrastructuur!

 

Voor meer informatie over Hosted Telefonie op basis van Xelion 6 kijk op onze pagina speciaal over telefonie van Virtual PBX

http://www.a1.nl