Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Het belang van codering

Regelmatig loop je door de supermarkt om de wekelijkse boodschappen te doen. Wanneer je bij de kassa komt, heb je de keuze om je producten door een kassière te laten scannen of zelf aan de slag te gaan bij de zelfscan kassa. Je loopt door de deur de winkel uit en rijdt met de boodschappen terug naar huis. Voor de meeste mensen is het boodschappen een onderdeel van de wekelijkse routine. Echter, waarom is het eigenlijk zo belangrijk dat alle producten zorgvuldig gescand moeten worden, voordat jij de winkel kan verlaten?

Naast het feit dat jij kan aantonen de boodschappen, die je uit de winkel meeneemt, betaald hebt, is het van groot belang dat leveranciers van de supermarkt hun producten kunnen traceren. Beeld je maar eens in wat er zou gebeuren als er zich een virus bevindt in een voedingsmiddel of er verkeerde chemicaliën in een cosmetisch product verwerkt zijn. De leverancier maakt hier een melding van bij alle supermarkten, die vervolgens hun klanten moeten informeren over de fout in het product. Op die manier komen consumenten erachter dat ze terug moeten naar de winkel om het product voor een goed product te ruilen. De supermarkt zal ondertussen de foutieve producten terugzenden naar de leverancier. Codering maakt dit proces een stuk eenvoudiger, omdat zowel de leverancier als de supermarkt kunnen checken om welke uitvoeringen van het product het precies gaat.

Wil jij jouw afnemers ook garanderen van een goede traceerbaarheid om in het bovenstaande scenario correct te kunnen handelen? Ga dan de samenwerking aan met KBA Metronic en wees verzekerd van een harmonische code, die voldoet aan de eisen van uitstekende codering. Wij zijn een professionele barcode maker en denken mee over een unieke, betrouwbare labelprint voor ieder product. Zo zorgen wij samen voor traceerbaarheid en voedselveiligheid.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/