Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek heeft voor mijn oom het verschil gemaakt na zijn arbeidsongeval. Mijn oom, die ondertussen 58 is, werkt al 30 jaar met hart en ziel voor dezelfde werkgever. Hij werkt al sinds jaar en dag voor een groot bedrijf dat cv-ketels, boilers en warmtepompen installeert. In januari van dit jaar raakte hij betrokken bij een arbeidsongeval. Spijtig genoeg is daarbij zijn rechter enkel verbrijzeld geraakt. Overigens had niemand schuld aan het ongeval. De man is uitgegleden tijdens zijn werk. Al vrij snel werd duidelijk dat zijn enkel niet meer volledig zou herstellen, en dat hij hetzelfde werk niet meer zou kunnen uitvoeren. Hij zal de rest van zijn leven last blijven houden van zijn enkel. Hij zou ook zeker 6 maanden thuis moeten zitten. Afgezien van het fysieke schade is hij ook emotioneel enorm in de put geraakt. Het is een enorme klap wanneer je het werk dat je zo graag deed, ineens niet meer kan doen. Daarbij kom je in een onzekere situatie terecht. Hij is tenslotte niet arbeidsongeschikt geraakt en hij zou hoe dan ook toch weer aan de bak moeten. Samen met de werkgever heeft men toen besloten om een arbeidsdeskundig onderzoek te doen. Door middel van zo’n rapportage is men gaan kijken wat de mogelijkheden zijn voor mijn oom op professioneel gebied. Uit het arbeidsdeskundig onderzoek bleek al vrij snel dat er een mooie mogelijkheid was op de servicedesk binnen het bedrijf. Het betreft een kantoorbaan waar klanten telefonisch en via e-mail met allerlei technische vragen terecht kunnen. Mijn oom beschikt over enorm veel kennis, en deze kennis is van een onschatbare waarde gebleken. Het arbeidsdeskundig onderzoek heeft hierbij voor zowel mijn oom als het bedrijf een beslissende rol gespeeld. Mijn oom heeft nu een aangepaste werkplek, en kan over niet al te lange tijd met pensioen.

Arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert

Het arbeidsdeskundig onderzoek is gedaan door ADXpert. ADXpert is een arbeidskundig expertisecentrum. ADXpert specialiseert zich in kwesties zoals deze. Veel bedrijven krijgen vroeger of later te maken met soortgelijke situaties. Echter ontbreekt het vaak aan kennis om hier juist mee om te gaan. Zo wordt er nog te vaak tijd en geld verspild, doordat er geen juiste oplossing wordt gevonden. Het arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert is gericht op mogelijkheden en oplossingen. Het Arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert heeft al vele bedrijven en werknemers geholpen met een nieuwe start.

Meer weten

Arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert kan een uitkomst zijn, en een keerpunt betekenen. Wil je meer weten over de rapportage en wat het kan betekenen voor een organisatie, bezoek dan de website en neem contact op. Arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert kan het verschil maken.