Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Bekabeld alarmsysteem

Alarmsystemen. Al een tijd niet meer weg te denken uit ons leven. In de jaren 80 kwamen de eerste alarmsystemen op de markt. Deze markt was toen nog klein. Er was niet veel vraag naar beveiliging. Alleen in de grote steden was er behoefte aan een beveiliging systeem. Omdat de vraag laag was waren er maar een paar beveiliging bedrijven welke een alarm systeem monteren voor bedrijven.
Veelal alleen bedrijven welke een hoger risico hadden voor inbraak. Denk daaarbij toen aan juwelieren en banken.

Al snel volgde er in de jaren 90 veel meer bedrijven welke een alarmsysteem aanschaften. De hogere risco klasse bedrijven waren steeds beter beveiligd. Dus verplaatste de inbraken naar andere type bedrijven zoals winkels en magazijnen. Ook de economie en dus goederen van bedrijven werden steeds aantrekkelijker voor dieven. Computers, telefoons etc. deden hun entree in de markt.
Hiermee trokken ze ook dieven aan welke grote slagen konden slaan met inbraken.
De oplossing was toen vaak een bewaker in te schakelen welke hun ronde deden langs bedrijven. Groot nadeel was dat het vaste tijden waren wanneer de bewaker langs kwam. Gemakkelijk voor een inbreker om hier op in te spelen. Al snel was een bedraad alarmsysteem van V&S Beveiliging een veel goedkopere en effectieve oplossing. Het eenmalige bedrag was dan wel hoger bij een alarmistallatie. Maar daarna verdient een alarmsysteem zich snel terug. De bewaker werd steeds duurder maar het alarmsysteem niet. Daarbij is het voordeel dat het alarmsysteem continu het pand bewaakt. 

Bekabelde alarmsystemen kwamen daarom snel in opmars. Ook de verzekeraar zag dat bij onderneming met alarm er veel minder werd ingebroken. Maar ook was de buit veelal kleinder dan zonder een alarm. Verzekeraars kwamen daarom met eisen voor bedijven dat het bedrijf beveiligd moest worden in plaats van op eigen gelegenheid. 

Tegenwoordig is er bijna geen onderneming meer zonder een alarm systeem. Alleen echt lage risico klasse bedrijven hebben nog geen alarm. Eind jaren 90 kwam de eerste draadloze alarm systemen op de markt. Veelal niet betrouwbaar qua bereik en bedrijf zekerheid. Deze draadloze alarmsystemen ontwikkelden zich razend snel in de markt. Er was en is veel vraag naar een draadloos alarm vanwege het gemak van installatie. Daarmee was er minder hak en breek werk en werd het investeringsbedrag veel lager dan een bedraad alarmsysteem.
Met het draadloze alarm systeem kwam er ook een nieuwe markt bij. beveiliging voor woonhuizen want hier was draadloos eigenlijk een must bij een bestaande bouw.