Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

De elektrische fiets is enorm populair!

 

Bent u al trotse eigenaar van een elektrische fiets? U bent zeker niet de enige. Voor het eerst zijn er in Nederland namelijk meer elektrische fietsen verkocht dan normale stadsfietsen. De verkoop van elektrische fietsen exponentieel aan het stijgen. Bent u nog niet in het bezit van een elektrische fiets? Dat maakt niet uit! Een elektrische fiets besteld u namelijk eenvoudig bij Atlas Fietsen. Atlas Fietsen heeft de beste fietsmerken tegen de laagste prijzen in het assortiment.

Wat een stijging!

De stijging in het aantal fietsen dat is verkocht in 2018 bedroeg 40%. Deze verkopen zorgen voor een enorme stijging van omzet in de fietsbranche. Vorig jaar werd hier namelijk nog een omzet van 1,22 miljard geboekt. Dit was een record. De fietsenverkoop profiteerde van de verbeterende economische omstandigheden en de heerlijke zomer die we in 2018 hadden. Voor het eerst in vier jaar kwam de verkoop van de fiets weer boven het miljoen uit. De gemiddelde verkoopprijs van een fiets was in 2017 ongeveer 700 euro. In 2018 is de gemiddelde verkoopprijs van de fiets gestegen naar maar liefst 1207 euro. Dit is voor een groot deel te danken aan de populariteit van de elektrische fiets.

Hoezo zo populair?

De stijging van de verkoop van deze fietsen is voor een deel wel ten koste van de stadsfiets gedaan. De stadsfiets is niet langer de populairste fietssoort. Het aandeel stadsfietsen dat is verkocht is namelijk gedaald van 42% naar 34%. Tegenwoordig heeft ongeveer 40% van de fietsen die worden verkocht een elektrische aandrijving. Nederland is dan natuurlijk ook een echt fietsland. Nederland heeft namelijk als enige land ter wereld meer fietsen als inwoners. Er zijn in Nederland namelijk 23,8 miljoen fietsen te vinden, dit is ongeveer 1,3 fiets per inwoner. Het aantal elektrische fietsen ligt op 2.3 miljoen.