Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Dit is wat je moet weten over het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering

De Aansprakelijkheidsverzekering, door sommigen ook wel een WA-verzekering genoemd, echter dit is niet juist, betreft de verzekering welke de verzekerde beschermt voor wat betreft het aansprakelijkheidsrisico. In de meeste gevallen vergoedt de aansprakelijkheidsverzekering de letselschade en Zaakschade welke door de verzekerde wordt veroorzaakt. Opzettelijk veroorzaakte schade en schade welke uitsluitend bestaat uit financiële schade (ofwel, officieel: zuivere vermogensschade genoemd) is doorgaans niet verzekerd. Ook schade aan gehuurde zaken valt doorgaans niet onder de dekking. Verder bestaan er beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en bedrijfsaansprakelijheidsverzekeringen.

De aansprakelijkheidsverzekering kan door de particulier, maar ook door het bedrijf of de vrije beroepsbeoefenaar worden afgesloten. Particulieren, en hun gezinnen, kunnen zich zo verzekeren tegen het aansprakelijkheidsrisico. Bij bedrijven kan de premie verschillen, deze hangt immers vaak af van het soort bedrijvigheid dat men verricht, de omzet, etc. Zuivere vermogensschade kunnen bedrijven soms ook meeverzekeren. Voor bedrijven die een groot risico daarop lopen kan dit handig zijn. Voor sommige groepen bestaat er een wettelijke verplichting tot het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering, zoals in Nederland voor de houder van een motorrijtuig.

Het kan zinvol zijn om verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen en hun voorwaarden en premies te vergelijken alvorens er een te kiezen en af te sluiten. Dit is echter niet altijd gemakkelijk gezien het grote aantal verzekeringen op deze markt.

Tip: de WA-verzekering in een verzekeringspakket

Soms is het ook mogelijk om een goedkopere aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, verhoog bijvoorbeeld het eigen risico op uw verzekering, een andere mogelijkheid is verlaging van het verzekerd bedrag. Ook kan het soms mogelijk zijn om kortingen te krijgen door meerdere verzekeringen bij een verzekeraar onder te brengen. Dit kan de premie soms flink verlagen.

Aanbieders als Reeal of Aegon bieden dergelijke aantrekkelijk geprijsde pakketten aan. Je voegt dan bijvoorbeeld je woonverzekeringen of autoverzekering toe in een totaalpakket. Het voordeel is een mooie korting op de maandelijkse premie. Daarnaast heb je maar 1 aanspreekpunt bij schade. Zo voorkom je dat verschillende verzekeraars naar elkaar wijzen.

Vergelijk verzekeringen op aanaansprakelijkheidsverzekeringregelen.nl
Wil jij weten waar jij de voordeligste verzekering kunt afsluiten? Op de website aansprakelijkheidsverzekeringregelen.nl kan je eenvoudig en snel alle polissen met elkaar vergelijken. Op die manier vind je snel en eenvoudig een geschikte polis die past bij jouw wensen, risicoprofiel en budget.

https://www.aansprakelijkheidsverzekeringregelen.nl/