Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Dubbel glas betekent minder kosten

Nieuwbouwwoningen zijn al voorzien van dubbel glas en vaak met een HR++ isolatieglas. Dit houdt in dat het goed geïsoleerd is en de buitenlucht zo min mogelijk invloed heeft op de binnentemperatuur. Echter, zijn oudere woningen vaak nog niet voorzien van dubbele beglazing.

Minder vaste lasten
Als u ervoor kiest om dubbel glas te nemen, gaat u dit direct merken onderaan de streep. Door de isolerende werking heeft u minder tocht en heeft de buitenlucht minder invloed op de temperatuur in huis. Hierdoor kan de verwarming en airco vaker uitblijven. Met als gevolg dat de hoogte van de energierekening omlaag gaat.

Goed voor het milieu
Bij de productie van enkel glas wordt weliswaar minder uitstoot vrijgegeven aan de natuur. Echter, wint dubbel glas dat beetje meer uitstoot bij de productie zo weer terug. Doordat men minder hoeft te stoken of te koelen heeft dit als gevolg dat er alsnog minder uitstoot is. Dit houdt in dat dubbel glas over de gehele levensduur beter voor het milieu is dan enkel glas.

Isoleert de ruimte
Houd er rekening mee dat de isolerende werking van het glas er voor zorgt dat vocht bijna niet weg kan. Hierdoor kan er sneller condens ontstaan op het glas. Om dit te voorkomen, plaatst u een ventilatierooster boven de ruit. Hierdoor kan het vocht beter weg en ventileert uw huis voldoende.

Voor het beste glas en het juiste advies neemt u contact op met Glaskoning. Dit kan per email of door telefonisch contact op te nemen. Voor het bestellen van dubbel glas bent u op de website op het juiste adres.