Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Een enkelbrace in alle soorten en maten

Enkelbraces kunnen zowel preventief als helend werken. Sport je bijvoorbeeld intensief en kan je je een blessure aan de enkel echt niet veroorloven? Dan kan je ervoor kiezen om een enkelbrace preventief te gaan dragen. Met dank aan een brace voor de enkel heeft deze meer steun, waardoor hij iets beter tegen een stootje kan en de kans op een enkelblessure verkleind.

Wat je echter vaker ziet, is dat mensen beginnen met het dragen van een enkelbrace nadat zij een blessure hebben opgelopen. Dit kan komen door het sporten, maar ook omdat je bijvoorbeeld een misstap hebt begaan terwijl je een stoep afliep, of je hebt een trede gemist op de trap. Er zijn verschillende redenen waarom een enkelbrace een uitkomst kan bieden, pijn aan de enkel is nooit fijn.

Verzacht de pijn met een enkel bandage

Er zijn een aantal veel voorkomende klachten die goed verminderd kunnen worden met behulp van een enkelbandage. Denk hierbij aan enkel instabiliteiten, kruisbandrupturen, distorsies en artrose en slijtage aan de enkel. Met behulp van een brace om de enkel, heeft de enkel meer steun en zal de pijn minder heftig zijn. Het is niet zo dat de enkel sneller is genezen, of dat het de pijn helemaal kan wegnemen. Je kan het beter zien als een extra hulpmiddel om de pijn aan de enkel dragelijker te maken.

Schaf een enkelbrace online aan

Een enkelbrace kopen kan in allerlei verschillende prijsklassen. Er zijn goedkope braces voor de enkel te vinden, maar het kan ook redelijk oplopen in de prijzen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Laat je echter niet lijden door de prijzen, het is veel belangrijker dat je een enkelbrace koopt die goed werkt voor jouw klachten, welk prijskaartje er ook aanhangt. Anders zal het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ om de hoek kijken.

http://www.probrace.nl/braces/enkelbrace/