Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Een lichtplan laten maken? Verstandige keuze

Een lichtplan laten maken is een verstandige keuze. Ongeacht of het nu gaat om plafond- of wandlamp, vloerlamp of buitenspot. Want licht creëert sfeer. Echter alleen met de juiste verlichting op de juiste plek. De professionals van Lichtkunde laten u graag zien hoe u de juiste verlichting voor woonkamer, keuken, werkkamer, gang en andere woonruimtes plant en waar u aandacht aan moet besteden als het gaat om LED’s, dimmers en andere verlichtingstechnologieën.

Mooi licht: een kwestie van een lichtplan laten maken

Om het beste uit een ruimte te halen, is een lichtplan laten maken de eerste stap. De verlichting bepaalt mede of we ons comfortabel voelen in een ruimte of juist niet. Afhankelijk van contrast, lichtkleur of helderheid ontvouwt het licht een heel ander effect. Indirecte armaturen zorgen bijvoorbeeld voor een zachte, goed aanvoelende verlichting, terwijl de werkplek zeer helder en gericht licht nodig heeft.

Weg met lelijke verlengkabels

In het beste geval wordt bij de bouw of renovatie al rekening gehouden met het lichtontwerp. Maak in geval van nieuwbouw van de gelegenheid gebruik om met een expert van Lichtkunde te praten over uw ideeën voor succesvolle verlichting. De kwestie van het licht verdwijnt immers graag naar de achtergrond. Een grondige planning voorkomt teleurstelling en dure reparaties later. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat stopcontacten en stroomaansluitingen precies daar zijn waar ze later nodig zijn en om lelijke verlengkabels dwars door de woonkamer of langs elke muur in de gang te vermijden.

Verlichtingsdesign meer dan een strak plan

Van de efficiënte LED-lamp tot de luxueuze kroonluchter, er zijn talrijke lichtbronnen beschikbaar voor verlichtingsdesign: Een plafondspot creëert een andere sfeer dan een leeslamp. Maar het creëren van een ideale verlichtingssfeer is helemaal niet moeilijk. Als vuistregel: een mix van drie verschillende bronnen = de ideale verlichting. De ideale verlichting: dat is de truc. Het comfort wordt geboden door een uitgebalanceerde verhouding tussen laagcontrast- en hoogcontrast verlichting. Dit werkt het beste met een mengsel van drie verschillende lichtbronnen: Achtergrondverlichting, accentverlichting en werkverlichting. Neem gerust contact op met de professionals van Lichtkunde om alle beschikbare opties te bespreken voor uw specifieke situatie en wensen.