Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Groei in kleine ingrepen

Behandelingen zijn er in grote en kleine manieren. Er is ook een verschil tussen plastische chirurgie en cosmetische ingrepen. Bij plastische chirurgie gaat het vooral om ingrepen waarbij een reconstructie wordt gedaan. Bijvoorbeeld als er brandwonden zijn geweest probeert een plastische chirurg dit te corrigeren door een ingreep te doen. Dit zijn vrij logische oplossingen voor als er iets is gebeurd. Cosmetische chirurgie wordt gedaan bij mensen die gezond zijn. Ze kiezen er voor om er mooier uit te zien terwijl het niet echt nodig is. Neem ooglidcorrecties al voorbeeld, dit wordt meestal gedaan omdat de oogleden gaan hangen. Dit kan een slaperig gevoel veroorzaken omdat het lichaam denkt dat je moe bent als de oogleden gaan hangen terwijl dit bij sommige mensen door ouderdom komt. Als je ooglidcorrecties ervaringen terug gaat lezen zal het opvallen dat de meeste redenen hier van zijn. Je kunt druk op de ogen voelen en dit kan als erg onprettig worden ervaren.

Het ligt ook een beetje aan het land en de cultuur waar je je bevindt. De groei van ingrepen in Nederland stijgt ook flink, maar het is niet te vergelijken met Zuid-Amerikaanse landen waar het als heel normaal wordt gezien om aan jezelf te laten sleutelen. In die landen wordt vooral aan vrouwelijke dingen gesleuteld. Denk aan de borsten of billen die vaak worden opgevuld.  Een liposuctie buik zul je niet zo snel terug zien komen in landen in Zuid-Amerika.

Wat je wel ziet is dat veel jongeren steeds vaker een ingreep doen. Dit komt door social influencers. Er zijn bekende mensen die via sociale media laten zien dat ze ingrepen hebben laten doen. Mensen kijken tegen deze mensen op en dit maakt de drempel lager om ook te kiezen voor een ingreep. Ook al zijn het kleine ingrepen, toch is het vrij schokkend te noemen dat jonge mensen, waar een ingreep helemaal niet bij nodig is, toch kiezen voor een ingreep. De lippen opvullen of de neus corrigeren behoren tot de meest uitgevoerde ingrepen bij jongere vrouwen. Jonge mannen doen bijna geen behandeling.

https://faceland.nl/