Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Hendriks de schoorsteenveger in Roermond

Schoorsteenveegbedrijf Hendriks is niet alleen schoorsteenveger in Roermond, maar ook doen ze camera-inspecties en dakgootreinigingen. Hendriks is aangesloten bij de A.S.P.B. en zorgt al 24 jaar voor de beste service. Dit doen ze door kwaliteit te garanderen en zorgen voor vakmanschap. 

Hoe werkt deze schoorsteenveger in Roermond?

Bij het stoken van hout, kolen of olie kunnen er onverbrande deeltjes ontstaan. Deze deeltjes kunnen in het rookkanaal komen. Deze deeltjes zijn gevaarlijk als ze in het rookkanaal blijven hangen. Dit wordt namelijk een teerachtige laag in de wand van het rookkanaal. Deze laag is zeer brandbaar en wordt creosoot genoemd. Een kachel die u stookt bereikt al snel een temperatuur van 500 graden Celsius. Bij deze temperatuur vliegt de schoorsteen in de fik. En ontstaat er dus een schoonsteenbrand. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is het nodig om de schoorsteenveger in Roermond in te schakelen om minimaal 1 keer per jaar uw schoorsteen te reinigen. 

Dakgootreiniging 

Via de regenpijp wordt al het water wat in uw dakgoot komt afgevoerd. Hier zitten vaak bladeren, takken, mos, vogelpoep of ander vuil in. Dit kan leiden tot milde tot ernstige lekkages. Als u tijdig in actie komt zijn deze lekkages te vermijden. Dan kunnen wij de dakgoten goed reinigen. 

Dak-camera-inspectie 

Hoe wij deze verstoppingen en lekkages ontdekken is door middel van camerasystemen. Hiermee kunnen wij de binnenkant van uw schoorsteen of ventilatiekanaal bekijken. Hierdoor kunnen wij zonder dingen kapot te maken kijken of er problemen zijn. Dit door bij de inspectie inwendig te controleren. Daarna krijgt u een rapport met een bijbehorend en betrouwbaar advies. Zo moet u weer veilig kunnen stoken. Een inspectie is niet alleen handig voor in uw huis nu, maar als u gaat verhuizen ook. Als u verhuist naar een nieuwe woning is het handig om de schoorsteen eerst te laten inspecteren. 

Dak reparatie 

In Nederland komen tegenwoordig steeds meer stormen en heftige buiten voor. Hier ontstaat ook steeds vaker schade door. Daarom kunnen wij ook uw dak repareren na een storm. Dit is ook verstandig om zo snel mogelijk te doen, zodat u geen last geen krijgt van lekkages en andere narigheden. Voor al deze diensten kunt u terecht bij Hendriks. De schoorsteenveger in Roermond. Kijk op de website voor meer informatie.