Grotebomencheque
Image default
Groothandel

Het gebruik van PET flessen zal in de toekomst alleen nog maar toenemen

Het gebruik van PET flessen is de laatste jaren sterk gestegen. De tijd dat frisdranken en sauzen in glazen flessen worden verkocht, ligt grotendeels achter ons. Dat komt omdat steeds meer bedrijven inzien dat ze een PET fles prima kunnen gebruiken om hun product te presenteren. En het is ook nog eens een stuk minder milieubelastend. Glas kan uiteraard ook worden gerecycled, maar PET heeft daarnaast nog een aantal belangrijke voordelen waar consumenten en andere eindgebruikers graag van profiteren.

Steeds meer bedrijven én consumenten willen efficiënte verpakkingen

Gemak dient de mens en daarom worden PET flessen steeds vaker gebruikt. Vroeger was het flink sjouwen als u frisdrank wilde inslaan voor een feestje. Vandaag de dag is dat een stuk gemakkelijker geworden, want de PET fles is licht van gewicht. Desondanks kunnen PET flessen meerdere keren worden gebruikt als ze worden ingeleverd door de consument. Flessen waar direct hergebruik niet aan de orde is, zoals flessen voor schoonmaakmiddel of vloeibaar wasmiddel, worden gerecycled. De grondstoffen dienen voor het maken van nieuwe producten. Het is hierbij dan wel van belang dat deze materialen gescheiden worden ingezameld of bij de afvalverwerking worden gescheiden.

Een bedrijf dat uw unieke PET fles kan produceren

Wilt u uw product in een PET fles verpakken? Dan is het zaak om een bedrijf te vinden dat marktleider is in het produceren van PET flessen. PET Power is zo’n bedrijf die zich volledig heeft gespecialiseerd in dit product. Zij zijn op dit moment wereldwijd actief met het maken van diverse duurzame verpakkingsmaterialen, waaronder deze flessen. U kunt voor meer informatie direct contact met hen opnemen. U kunt uiteraard ook een offerte aanvragen als u de productie van uw verpakkingsmateriaal aan hen wilt uitbesteden. Op de website vindt u de contactgegevens voor Nederland en voor andere landen waar PET Power zijn materialen produceert.