Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Hoe kom je in aanmerking voor de EIA?

De Energie-Investeringsaftrek (EIA) is een subsidie voor bedrijven die de overstap willen maken van reguliere verlichting naar LED verlichting. Bij ledverlichting denk je al snel aan de vele voordelen, maar er zitten ook nadelen aan. Het grootste nadeel is toch wel de prijs. LED Verlichting is over het algemeen best duur, en dat is dan ook de reden waarom veel mensen en bedrijven tegen worden gehouden om LED verlichting aan te schaffen. Door de Energie Investeringsaftrek in het leven te roepen, hoopt men dat het aantal bedrijven dat de overstap naar LED maakt een stuk hoger wordt. Met denk aan de subsidie kan een bedrijf een groot deel van de investering terugkrijgen waardoor het aantrekkelijker wordt om de overtap te maken.

Welke soorten LED lampen zijn er allemaal?

Een LED lamp past vrijwel in ieder armatuur, maar er zijn ook armaturen die een vast ingebouwde lamp hebben. Denk bijvoorbeeld aan een spotlight of een zaklamp. In de meeste hanglampen en buislampen en lineaire verlichting kun je een led lamp plaatsen. Hierdoor hoef je vaak ook niet je oude armatuur te vervangen door een nieuw exemplaar wanneer je LED verlichting hebt aangeschaft. Je kunt je nieuwe led lampen dan gewoon plaatsen in je huidige armatuur. Hierdoor heb je het voordeel dat je niet helemaal opnieuw armaturen hoeft aan te schaffen en dus ook vrij weinig opnieuw hoeft te positioneren etc. Je vervangt de huidige lamp door de nieuwe led lamp en je bent in principe klaar. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Waarom kiezen voor LED verlichting?

Het grootste gros weet dat LED lampen veel voordelen hebben ten opzichte van gloeilampen en andere soorten van verlichting die je tegenwoordig nog regelmatig ziet. LED is milieu vriendelijker, verkrijgbaar in verschillende kleuren, wordt niet warm, gaat lang mee en zo zijn er nog veel meer voordelen. Kortom: reden genoeg om te kiezen voor een LED upgrade.

http://zone-atex.nl/subsidie-led-verlichting/