Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Houten vloeren groeien in populariteit

Houten vloeren blijven groeien in populariteit en het is veruit de voorkeursvloer voor veel mensen.  Ironisch genoeg wordt dit gevolgd door allerlei producten die het uiterlijk van een houten vloer proberen na te bootsen, ongeacht of het nu gaat om tegels die eruit zien als hout, speciale vinylplanken of een hele reeks andere look-a-likes. De meeste mensen willen toch het echte werk. Omdat ze stijlvol, comfortabel, warm, tijdloos, natuurlijk zijn én omdat er jarenlang van genoten kan worden

Houten vloeren maken een thuis

Houten vloeren maken van een huis een thuis en je kunt hardhout in de loop der jaren zo bewerken dat de kleur en de stijl veranderen zoals modetrends en persoonlijke voorkeuren veranderen.  Om al deze redenen geven de meeste huiseigenaren de voorkeur aan een echt houten vloer en vinden ze het heerlijk dat deze specifieke vloer ook nog eens de waarde van hun huis verbetert.

Kies wat je leuk vindt

Verschillende mensen hebben verschillende smaken en het is belangrijker om iets te kiezen wat je leuk vindt dan iets wat trendy is. Al is het natuurlijk ook mogelijk om voor beide te kiezen. Er zijn verschillende stijlen huizen en verschillende inrichtingen, dus kies wat je leuk vindt en wat past bij jou en je huis.

Kleur in huis?

Vloeren vormen de basis van je huis en zetten de toon voor het kleurenpalet en decoratiestijl.  Je wilt dit natuurlijk goed doen, want goede vloeren gaan een leven lang mee. Verfkleuren en accentkleuren, evenals stijlen, kunnen komen en gaan, maar goede houten vloeren zullen er jarenlang zijn. Sommige trends kunnen zelfs een beetje tegenstrijdig lijken, bijvoorbeeld zowel zeer donkere en zeer lichte kleuren zijn het meest stijlvol. Maar nogmaals, dit heeft ook betrekking op verschillende soorten huizen en verschillende smaken van verschillende mensen.

Donker en koel getint 

De trend naar donkerdere kleuren blijft groeien en groeien. De laatste tien jaar is deze trend sterk in opkomst. Er lijken twee soorten klanten te zijn.

  • Degenen die de voorkeur geven aan stijl boven onderhoud en die steeds meer voor donkere vloeren kiezen. Vaak zijn het klanten die een huishouden hebben zonder kinderen. 

  • Degenen die absoluut van donkere vloeren houden, maar die beter een wat lichtere tint kiezen om de vloeren gemakkelijker te kunnen onderhouden.

De professionals van Bax Houthandel kunnen je direct informeren en antwoord geven op al je vragen als je voornemens bent een houten vloer aan te schaffen maar nog twijfelt over de kleur.