Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Hulp bij statistiek en SPSS

Cijfertjes, algoritmes en coëfficiënten

Het maakt niet uit wat je nou precies studeert, je komt eigenlijk altijd wel in aanraking met SPSS en statistiek. Het is namelijk een essentieel onderdeel van objectief en betrouwbaar onderzoek en zodoende wordt je er als onderzoeker in de dop tijdens je opleiding mee geconfronteerd. Veel opleidingen op hoog niveau bieden statistiek als verplicht vak in het eerste opleidingsjaar en later dien je de opgedane kennis in de praktijk te brengen tijdens het uitvoeren van je bachelor- en/of je masteronderzoek. En daar zit je dan dus een wiskundig vak te volgen tijdens je studie pedagogische wetenschappen of psychologie. Wiskunde was al erg genoeg op de middelbare school en je had gehoopt er eigenlijk wel klaar mee te zijn. Statistiek vraagt ook nog eens veel meer aandacht dan je andere vakken en het valt qua leerstof enorm uit de toon. Is dit nu echt nodig?

 

Statistiek als vak

Wij vinden van wel. Tijdens het schrijven van je scriptie moet je hoe dan ook SPSS correct toepassen, en het scheelt veel energie en kopzorgen als je van te voren al vaardig bent met het programma. Dat vak is dus zo gek nog niet. Wat wel gek is, is dat opleidingen in het drukke eerste jaar aanbieden. Aangezien je de kennis toch pas in het derde jaar toepast, zouden wij het veel efficiënter vinden als statistiek pas in het derde jaar aangeboden wordt. Maar goed, daar kun je als student niets aan veranderen. Wat je wel kan doen is hulp inschakelen van een statistiekexpert. Tegen betaling biedt scriptiebegeleidingsbureau Scriptium statistiekbegeleiders die jou kunnen helpen met het leren omgaan met SPSS, het voorbereiden voor statistiektentamens of het daadwerkelijk verwerken van resultaten in SPSS.

Hulp bij statistiek

Via de website kun je een verzoek indienen en op uurbasis een begeleider inhuren. Het is maar net wat je wil. Scriptium heeft begeleiders die samen met jou gevonden onderzoeksresultaten (uit bijvoorbeeld enquêtes of deskresearch) verwerken in SPSS en vervolgens een resultatensectie voor je scriptie maken. Ze kunnen ook ‘bijles’ komen geven in statistiek en SPSS als je daar behoefte aan hebt. Zo kun je vervolgens zelf aan de slag als het moment van statistische verwerking aanbreekt. Wij vinden deze begeleidingsdienst een aanrader voor elke student van elke opleiding die in aanraking komt met statistiek. Het neemt zorgen weg en voorkomt dat je veel extra tijd kwijt bent aan het aankloten met het programma. Zeker voor studenten die geen wiskundige aanleg hebben, is Scriptium zeer aan te bevelen.

https://www.scriptium.nl/hulp-bij-statistiek/