Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Incassobureau Rotterdam inschakelen ja of nee?

Veel (startende) ondernemers vragen zich af of, wanneer en hoe ze een incassobureau Rotterdam inschakelen. Maar ook hoe ze niet-betalende klanten kunnen voorkomen. Wanneer u zaken doet met een klant, verwacht u betaald te worden voor uw werk, product of diensten. Maar wat als die betalingen te laat zijn – of zelfs helemaal niet komen? Gelukkig zijn er stappen om u te helpen het probleem aan te pakken en zelfs te voorkomen.

Niet-betalende klanten voorkomen

Het achtervolgen van een niet-betalende klant is vaak een tijdrovende klus, die u het liefst uit handen geeft aan incassobureau Rotterdam Incassonet bijvoorbeeld. Maar u kunt ook zelf in eerste instantie proberen dit soort problemen proberen te vermijden door enkele voorzorgsmaatregelen te treffen. Mocht het ondanks al uw inspanningen op voorhand dan toch voorkomen, is het fijn dat u dan terecht kunt bij professionals die u al die nare werk graag, snel en professioneel uit handen nemen.

Hoe voorkomt u niet-betalende klanten?

  1. Onderzoek uw klant: Als u nog nooit eerder met een bepaalde klant hebt samengewerkt, neem dan de tijd om onderzoek te doen en erachter te komen met wie u te maken hebt. Google hun naam, vraag uw contactpersonen of ze iets weten over uw nieuwe prospect en onderzoek of er klachten tegen hen zijn.

  2. Stel een contract op: Het maakt niet uit of het uw beste vriend of een van de meest gerespecteerde bedrijfsleiders in uw branche is, stel altijd een schriftelijk contract op. Het contract moet minimaal omschrijven wat het betalingsschema is, welke voorwaarden aan de dienstverlening worden gesteld, welke betaalmethode wordt gehanteerd, een omschrijving van de werkzaamheden, wanneer de klus gereed moet zijn, wat er gebeurt als er een betalingsachterstand ontstaat.

  3. Vraag een aanbetaling: Het vragen van een aanbetaling of voorschot is gebruikelijk voor freelancers bij onderhandelingen met klanten en zal helpen de kosten of tijd te dekken die u al in een project hebt gestoken.

Wanneer u ondanks al deze voorzorgsmaatregelen toch te maken krijg met niet-betalende klanten, neemt u dan zeker contact op met de professionals van Incassonet. Zij zullen dan geheel kosteloos voor u (mits voldaan aan enkele voorwaarden) uw niet-betalende klant aansporen uw factuur te voldoen.