Grotebomencheque
Image default
Banen en opleidingen

Interview met een e-mailmarketeer

Het vinden van een e-mailmarketeer is beladen met valkuilen, ondanks de schijnbare eenvoud van de functie.

E-mailmarketeer zorgt voor hoogwaardige communicatie tussen het bedrijf en de koper. Om dit te doen, moet u in eerste instantie uw doelgroep “vangen”, de contacten van deze mensen krijgen en een goede basis opbouwen. En bouw vervolgens een dialoog op met gebruikers om de merkloyaliteit te vergroten en de verkoop te verhogen.

Een belangrijk voordeel van dit promotiekanaal is een relatief klein budget met het vermogen om goede prestaties te behalen als de communicatie met de koper correct is.

Namelijk:

De dialoog met de klant moet zachtaardig en onopvallend zijn – het moet zachtjes in de richting van de aankoop worden geduwd, aan jezelf herinneren door middel van een brief of een melding op het juiste moment. Soms maakt het berichtenbombardement een einde aan de relatie met de klant.

De inhoudelijke component en het technische gedeelte moeten nauwgezet worden uitgevoerd. Soms staat de kop van de brief vol met typefouten en zweeft het sjabloon op het smartphonescherm weg.

Een e-mailmarketeer mag zich alleen richten op een basis van echte, actieve en potentiële klanten. Soms worden ze gekocht.

E-mailmarketing is, zoals elk kanaal, gebaseerd op analyse van gebruikersgedrag. Alle communicatie kan en moet worden gepersonaliseerd en vervolgens geautomatiseerd op basis van de ontvangen gegevens over de gebruiker. Hiervoor zijn er bijvoorbeeld triggered mailings – dit zijn die meldingen die dienen als reactie op de acties van sitebezoekers en die persoonlijker zijn dan reclamebrieven, aankondigingen, enz.

De e-mailmarketeer slaat dus zorgvuldig de basis van echte gebruikers op en vult deze aan, bouwt een communicatiestrategie met hen op door middel van mailings en verschillende meldingen, is verantwoordelijk voor de inhoudelijke component van deze meldingen, het technische aspect (selectie en configuratie van mailingservices) en analyse van gebruikersgedrag.

Hard en soft vaardigheden die een e-mailmarketeer moet hebben:

 • Kennis van HTML, DKIM, DMARC, SPF.
 • Sterke copywritingvaardigheden.
 • SQL (idealiter).
 • Google Analytics
 • Strategisch denken en analytisch vermogen.
 • Nieuwsgierigheid en het vermogen om snel de informatie te vinden die u nodig heeft.

Voor een gesprek met een specialist zou ik precies weten wie de werkgever nodig heeft. E-mail marketeer? Laten we het eens nader bekijken: techneut, humanist, strateeg, support, teamspeler of “ster”? Dit zijn totaal verschillende rollen, hoewel ze allemaal formeel e-mailmarketeers worden genoemd.

In een groot bedrijf bijvoorbeeld, waar een heel team zich al een aantal jaren met e-mailmarketing bezighoudt, is het onwaarschijnlijk dat een “ster” past. Zo iemand wil een systeem vanaf nul bouwen en alles zelf beslissen. Hij is de perfecte unieke e-mailmarketeer voor een jonge startup. Maar het is onwaarschijnlijk dat de “teamspeler” hiermee om kan gaan – het is voor hem handiger om het bestaande systeem te onderhouden en gespecialiseerd werk te verrichten (lay-out, teksten, strategie).

Er zijn geen uniforme eisen voor een e-mailmarketeer, dus ook geen eenduidige criteria om een ​​specialist te beoordelen. Er is chemie: een persoon is geschikt voor een bepaald bedrijf of niet. Het is gemakkelijker om het slechte te identificeren: het is onoplettend (verwart segmenten, planning, maakt grove fouten).

E-mail marketeer sollicitatievragen:

 • Hoe ga je de basis bouwen? Hoe het te segmenteren? Hoe controleer ik de kwaliteit?
 • Hoe kiest u het tijdstip om de nieuwsbrief te verzenden?
 • Welke factoren zijn van invloed op de Open Rate-indicator? Noem minimaal 5.
 • Hoe vaak heb je een split-test gehad?
 • Wat is het verschil tussen Double Opt-in en Single Opt-in?
 • Wat weet jij over responsive design?
 • Met welke andere tools heb je gewerkt?
 • Wat zijn uw drie favoriete mailinglijsten?
 • Hoe zie je je verdere groei?
 • Waar vind je de laatste informatie, welke forums en communities volg je?

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/