Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Klaar met studeren? Met deze tips kom jij aan een baan!

Wanneer je klaar bent met je studie, wil je waarschijnlijk niets anders dan aan de slag gaan onder een functie waar jij voor hebt geleerd. Tijdens je zoektocht valt het vinden van dé baan waar jij naar zoekt toch minder makkelijk dan gedacht. Om jou te helpen in de zoektocht naar jouw eerste baan, hebben we hieronder een aantal tips voor je geschreven.

Netwerken

Doe je nette kleren aan en ga eens werken aan je netwerk op een netwerkborrel of een evenement. Een voorbeeld is de carrière beurs in Utrecht. Hier heb je van elke branche een hal met vele bedrijven. Vaak kan je via school, de beurs ook nog eens gratis bezoeken. Het voordeel van een carrière beurs is dat je met elk bedrijf dat jou interessant lijkt een praatje kan maken zonder dat je daarvoor een uitnodiging moet krijgen via de mail.

Maak gebruik van je huidige netwerk

Hoogstwaarschijnlijk heb je één of meerdere stages moeten lopen tijdens je studie. Hier heb je dan ook ongetwijfeld veel mensen uit het bedrijfsleven ontmoet die met jou hebben moeten samenwerken. Neem eens contact op met dit netwerk dat je hebt opgebouwd tijdens je stage(s) en vraag eens of zij nog toevallig een bedrijf kennen waar jij aan de slag kunt gaan. Via-via kom je vaak toch makkelijker binnen dan wanneer je totaal onbekend bent voor een bedrijf. Daarnaast zijn de mensen uit jouw netwerk bekend met jou en kunnen jou sterke punten doorgeven aan jouw potentiële baan.

 

Inschrijven bij een uitzendbureau is altijd verstandig. In de meeste gevallen is dit geheel gratis en de kans dat je door een uitzendbureau aan een leuke baan wordt gekoppeld is altijd aanwezig. Schrijf je daarom in; niet geschoten is altijd mis!

 

https://www.ottoworkforce.nl/