Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Langer plezier van je beddengoed met deze tips

Al je beddengoed heeft veel te verduren door alle nachten die je erop en eronder doorbrengt. Door je beddengoed goed te onderhouden heb je langer plezier van je beddengoed. Wil je weten hoe je dit kan doen? Lees dan snel dit artikel verder en leer hoe jij langer kan genieten van je beddengoed.

 

Het matras

Een van de belangrijkste dingen voor een goede nachtrust is je matras. Je kan natuurlijk niet eeuwig doen met een matras maar er zijn verschillende tips om het langer schoon en fris te houden. Ondanks dat veel mensen zijn gewend om je bed direct op te maken na het ontwaken is het beter voor je matras om te luchten. Dit zorgt ervoor dat het vocht in het matras kan verdampen. Ook het toevoegen van een molton of matrasbeschermer onder je hoeslaken en op je matras kan ervoor zorgen dat het matras langer schoon en fris blijft. Ook is het belangrijk om eens in de drie maanden je matras om te draaien, van links naar rechts en van onder naar boven. Hierdoor kan je matras luchten en verdeel je de belasting over het matras. Het is niet bij alle matrassen mogelijk om het om te draaien, let hier dus goed op.

 

Het beddengoed

Om ervoor te zorgen dat bacteriën, stof en huisstofmijt geen kans krijgt is het belangrijk om je beddengoed regelmatig te verschonen, het beste is iedere week, zeker in de zomer. Als je nieuw beddengoed hebt is het verstandig om het eerst te wassen. Dit zorgt ervoor dat het beter vocht kan opnemen. Het is belangrijk om niet alleen je dekbedovertrek te wassen maar ook je molton of matrasbeschermer. Dit zorgt ervoor dat vocht minder snel kan doordringen tot je matras. Als je het beddengoed gaat wassen bekijk dan altijd de wasvoorschriften. Over het algemeen kan je het wassen op 60 graden. Dit is ook het minimale om het ongedierte te doden. Als laatste is het belangrijk om je wasmachine niet te vol te doen bij het wassen van het beddengoed. Als dit het geval is heeft het beddengoed niet goed ruimte om te draaien en kan het dus niet goed schoon worden.

https://www.koalabedding.nl/