Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Mogelijkheden met een sierpoort

Er zijn veel verschillende mogelijkheden een sierpoort. Dit komt omdat een sierpoort in veel verschillende maten, soorten en ontwerpen verkrijgbaar is. Het aantal mogelijkheden verschilt natuurlijk per aanbieder maar in dit artikel behandelen we de meest voorkomende mogelijkheden die je hebt met een sierpoort.

 

Ontwerp van een sierpoort

Het ontwerp van een sierpoort, net als dat van een sierhekwerk, staat niet per se vast. Veel sierhekwerken en -poorten worden op maat gemaakt en zijn daarom naar wens aan te passen. Een sierpoort en hekwerk zijn vaak aan te passen op de volgende punten: aantal spijlen, ornamenten, paalkoppen, sierpunten en de kleur. Verschillende extra’s kunnen zorgen voor een meerprijs.

 

Bij de betere aanbieders is het mogelijk om je poort ook te personaliseren. Je kan een eigen ontwerp op de poort laten lassen of bijvoorbeeld je familie- of straatnaam laten laseren in de poort. Dit geeft het hekwerk of de poort een persoonlijk tintje.

 

Beveiliging van tuin of terrein

Om ervoor te zorgen dat onbevoegden niet jouw tuin of terrein betreden zet je er vaak een hekwerk of schutting omheen. Om toch naar buiten te kunnen via dit hekwerk is een sierpoort een mogelijkheid. Hiermee creëer je een doorgang die past bij de rest van je hek. Voor een normale tuin zal je hiervoor een looppoort gebruiken van ongeveer een meter breed. De hoogte hangt af van de rest van je hekwerk mar zal rond de twee meter liggen. Heb je een grotere tuin met bijvoorbeeld een oprijlaan dan kies je waarschijnlijk voor een draai- of schuifpoort. Dit zijn een of twee deuren van minimaal drie meter breed zodat een auto er gemakkelijk doorheen kan. Voor extra gemak kan je het hek laten automatiseren zodat het eenvoudig open gaat als je aankomt rijden of weg wil.

 

Wil je extra beveiliging bij je poort, dan kan je gaan voor een camerasysteem. De camera’s houden de poort constant in de gaten en werken ook nog eens afschrikkend. Als je wil praten, en eventueel wil zien, met wie er voor je poort staat kan je kiezen voor een intercom. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je geen onbevoegden op je terrein laat.