Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Mogelijkheden van het internet

Je hoeft tegenwoordig ook maar iets te willen bekijken, iets willen doen of iets op willen zoeken en je kunt het met gemak vinden. Dit hebben we voornamelijk te danken door het uitvinden van het internet; dit is nog steeds een relatief jonge technologie die met immense snelheid de wereld over heeft genomen en daarbij ook het leven van veel mensen drastisch heeft verandert.

Het verbaasd ook niemand dat het internet in zo een rap tempo heeft kunnen groeien: de potentie en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft hebben ervoor gezorgd dat vrijwel iedereen binnen de kortste keren het internet omarmt had. Zo werden door de overweldigende vraag de standaard ADSL verbindingen die via de telefoonlijn liepen al vrij snel vervangen door stabiele internetverbindingen met hoge snelheden en werden eenvoudige pagina’s met enkele teksten al snel vervangen door kleurrijke multimedia pagina’s.

Daarnaast zagen ook bedrijven al gauw de potentie en het nut van de uitvinding in. Zo ondervonden kranten die voorheen slechts een papieren opgaven hadden al snel hun weg naar het internet. op deze manier konden zij een veel groter publiek bereiken. Vervolgens gebeurde dit ook in de muziekindustrie, die online singles en albums begon te verkopen. Ook is tegenwoordig zelfs elke vorm van entertainment online te vinden. Zo kan ook het beluisteren van radio tegenwoordig online worden gedaan met behulp van de vele websites van de radiostations of via radioportals zoals bijvoorbeeld www.radioguide.fm.

Daarnaast heeft het internet ook gezorgd voor een grote afname van de relatieve afstand: je bent niet langer aangewezen op nieuws of mediakanalen die alleen maar uit je eigen omgeving komen. Zo zijn series en films die over de hele wereld gemaakt worden gewoon op je laptop te bekijken, zijn radiostations vanuit bijvoorbeeld Canada zoals Sonic 1029 zonder moeite te beluisteren en kun je kranten digitaal bekijken.

http://www.radioguide.fm

Gerelateerde artikelen

Fiscale advocatuur Vink: oplossing voor uw fiscale problemen

Online marketing advies Amsterdam

Computerreparatie in Amstelveen