Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie (klik hier voor een ooglidcorrectie) wordt overtollige huid en vet van de oogleden verwijderd. Meestal wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd om cosmetische redenen maar er kunnen ook medische redenen zijn. De reden voor de ooglidcorrectie maakt voor de ingreep zelf niet uit. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een correctie van de bovenoogleden en een correctie van de onderoogleden.

Ooglidcorrectie van de bovenoogleden

 

Bij een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt een deel van de huid van de bovenste oogleden weggehaald. Eventueel wordt ook wat vetweefsel weggenomen.

Een reden voor het hangen van de bovenste oogleden is het minder elastisch worden van de huid.

Naast een cosmetische reden kan er ook een medische reden zijn voor een ooglidcorrectie van de bovenoogleden. Zo kunnen hoofdpijnklachten ontstaan omdat het moeite kost om de ogen open te houden. Ook slecht zicht kan voorkomen als de oogleden over de ogen hangen.

Ooglidcorrectie van de onderoogleden

 

Bij een onderooglidcorrectie wordt een teveel aan huid of vet weggehaald.

Bij het onderooglid kan er sprake zijn van zogenoemde wallen. Deze wallen ontstaan door het ophopen van vocht en vet onder het oog. Door deze wallen gaat iemand er vermoeider en ouder uitzien dan dat degene werkelijk is.

Een andere reden voor een ooglidcorrectie van de onderoogleden is het slapper worden van de huid waardoor deze gaat hangen.

Zit een ooglidcorrectie in de basiszorgverzekering?

 

Vanaf 2017 wordt een ooglidcorrectie van de bovenoogleden om medische redenen vergoed vanuit de basisverzekering. Er gelden echter wel strenge voorwaarden. Bij sommige verzekeraars is er ook een vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.

Vaak moet er vooraf toestemming gevraagd worden voor het uitvoeren van een ooglidcorrectie. Het is dan ook verstandig om bij de aanbieder van de ingreep naar de mogelijkheden te vragen.

Ooglift, specialist in ooglidcorrecties

 

Ooglift is gevestigd in een modern centrum, centraal in Nederland, gelegen in Maarssen, vlak bij Utrecht. Ooglift is daardoor prima te bereiken met alle vormen van vervoer.

Via onze website kunt u een eerste, gratis afspraak maken, zodat we al uw vragen persoonlijk kunnen beantwoorden.

Ooglift heeft het ZKN-keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland) en is tevens ISO-9001 gecertificeerd. Dit betekent dat alle veiligheidskenmerken waaronder hygiëne en steriliteit gewaarborgd zijn.