Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Verschil tussen draadloos en bedraad alarmsysteem

Je bent waarschijnlijk ook op zoek naar een alarmsysteem voor in huis, je bent immers niet voor niets gaan zoeken naar dit onderwerp. Je kan echt heel wat verschillende soorten alarmsystemen vinden voor in huis of voor op een kantoorpand. Een van de soorten onderscheidingen die je kunt maken is de keuze tussen een draadloos en een bedraad alarmsysteem. Wij laten je in dit artikel precies het voordeel zien van elk inbraakalarm, op die manier weet je gelijk wat je kan verwachten voor het beveiligen van jouw woning.

De onderlinge verschillen – aankoop en installatie

Het grootste verschil is natuurlijk dat het ene alarmsysteem wel een draad heeft en het andere alarmsysteem weer niet. Nu is dit natuurlijk wel een beetje voor de hand liggend, er zijn dan ook veel meer soorten verschillen tussen deze beide soorten alarmsystemen. We zien bijvoorbeeld dat een inbraakalarm met draad over het algemeen iets goedkoper zal zijn, dit heeft vooral te maken met het feit dat deze toch wat minder complex zijn om te maken. Al is het ook goed mogelijk om voor een schappelijke prijs een draadloze variant te kopen, het hangt er dus een beetje vanaf wat je nu eigenlijk wilt.

Wanneer we kijken naar het installeren dan zien we wel weer dat draadloze alarmsystemen veel sneller geplaatst zijn dan een alarmsysteem met draad. Je hoeft dan ook niet door heel het huis een draad aan te leggen. Als je een alarmsysteem wilt laten plaatsen in huis dan is het wel verstandig om dit te laten doen door een professioneel bedrijf. ook bij een draadloos systeem komt toch nog wel wat kennis kijken.

Andere verschillen – het onderhoud van het inbraakalarm

Het is bij allebei de soorten alarmsystemen van cruciaal belang dat je voldoende doet aan het onderhoud. Een goed alarmsysteem moet namelijk wel helemaal naar behoren werken. Op dit gebied zitten er dan ook niet zo heel erg veel verschillen. Wel is het zo dat het onderhoud bij de draadloze apparaten vaker zal moeten plaatsvinden, deze batterijen kunnen nu eenmaal leeglopen na een tijd. Gelukkig zijn deze zo vervangen, hier hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Je ziet dus wel dat er toch nog wat onderlinge verschillen zitten tussen beide typen alarmsystemen. Over het algemeen maakt het allemaal niet zoveel uit, zowel een draadloze als een bedrade zullen ervoor zorgen dat jouw pand voorzien is van de meest optimale bescherming. Mocht je nu nog veel meer te weten willen komen over de diverse soorten alarmsystemen waar men uit kan kiezen dan zou je zeker even blijven moeten hangen op de site. Eigenlijk zou iedere woning in het land voorzien moeten zijn van een alarmsysteem, het neemt immers een hele hoop zorgen weg.

https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/