Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Verschillende behandelingen

Botulinetoxine, ook wel Botox genoemd is een natuurlijk eiwit dat wordt gebruikt bij cosmetische ingrepen. Je hebt daarnaast ook fillers, wat bestaat uit hyaluronzuur. Dit is een natuurlijke stof dat overal in het lichaam voorkomt, met name in bindweefsel en huid. Dit samen, botox en fillers, zijn de belangrijkse natuurlijke stoffen die worden gebruikt bij cosmetische ingrepen. Botox wordt vooral gebruikt bij het versoepelen van rimpsels. Het maakt het spierweefsel losser waardoor de rimpels verdwijnen. Rimpels is ook de grootste reden bij mensen om botox te gebruiken. Je kunt botox verder ook gebruiken bij migraine. Als je daar heel veel last van hebt kun je botox injecties nemen.

Deze injecties zorgen er voor dat er minder spanning staat op de spieren in het hoofd, wat de hoofdpijn verminderd. Een minder bekende toepassing van botox is bij overmatig zweten. Overmatig zweten gebeurt met name onder de oksels, op het voorhoofd en bij de voeten. Veel zweten kan invloed hebben op je sociale leven. Als je erg last hebt van zweten kun je voor een botox behandeling kiezen. Overmatig zweetproductie wordt heel erg gereduceerd door een behandeling met botox. Injecties worden dan gedaan op de plekken waar veel wordt gezweet. Het voordeel van deze injecties is dat het bijna geen pijn doet. Als je liever verdoving wilt kan dat worden gedaan door een zalfje op de huid te smeren. Een ander voordeel van deze ingreep is dat het vaak door de zorgverzekering wordt vergoed.

Een botox behandeling wordt ook vaak gedaan bij rimpels tussen de wenkbrauwen of rond de ogen en mond. Eigenlijk kun je voor alle rimpels in het gezicht een behandeling doen om de rimpels te verminderen. Het wordt verder ook gebruikt bij spierspanning om deze spanning te verminderen. Dit kan bij ziekteklachten zijn, maar het wordt ook gebruikt bij anti-tandenknarsen. De spieren bij de kaak worden dan soepeler waardoor het tandenknarsen wordt verminderd.

https://faceland.nl/