Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Waar komt de heerlijke tonijn van Eastern Plaza vandaan

Eten bij het Eastern Plaza is natuurlijk een genot door de verse producten. Neem bijvoorbeeld de verse tonijn die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld de sushi. Doordat de tonijn die gebruikt wordt dusdanig vers is kan de smaak optimaal naar voren komen. Veel mensen vergeten hoe deze vissoort in het restaurant komt. En dat is de reden dat dit artikel is geschreven. Dit artikel laat zien waar de tonijn vandaan komt en hoe ze deze vangen. Hierdoor gaat de verse tonijn sushi bij Eastern Plaza nog beter smaken.

Tonijn

Onder de naam tonijn vallen een aantal soorten. Er zijn in totaal zeven soorten tonijn die voor commerciële doeleindes gebruikt mogen worden. De meeste geviste tonijnsoort is de blauwvintonijn. Dit is de tonijnsoort waar de meeste restaurants gebruik van maken. Bijna al de vangst gaat direct door naar Japan. In dit land wordt de meeste tonijn verwerkt voor consumptie. De blauwvintonijn wordt gevangen in de Middellandse zee. Er wordt al vele jaren gejaagd op deze vis. Er zijn zelfs berichten dat de tonijn al door de Neanderthalers 50.000 jaar geleden werd gevangen. De tonijnen eten vooral vissen, maar hebben in hun dieet ook verschillende andere zeedieren.

De vangst

Er zijn verschillende manieren waarop de vissoort gevangen wordt. Er wordt gebruik gemaakt van een ringzegennet, drijfnet, long-lines of handlijnen. Het nadeel van het gebruik van netten is dat er ook andere zeedieren meekomen. Dat is de reden dat mensen liever niet willen dat er netten gebruikt worden voor de vangst op tonijn. Er komen vaak dolfijnen en schildpadden mee, omdat deze op dezelfde diepte zwemmen. Deze dieren worden vaak te laat of helemaal niet terug gezet. Het gebruik van lijnen is de beste manier. Op deze manier wordt er namelijk gevist op alleen tonijn, en wanneer iets anders aan de haak zit wordt deze direct weer vrij gelaten.