Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Waarom mensen steeds boeken en tijdschriften blijven lezen

Een aantal jaar geleden waren er doemdenkers die zeiden dat het wel snel afgelopen zou zijn met het papieren boek, alsmede het papieren tijdschrift. De opkomst van e-readers en tablets maakte het mensen mogelijk om nu digitaal te lezen, wat meerdere voordelen met zich meebracht. Het kost minder ruimte in je huis, ze zijn over het algemeen goedkoper en je kunt op een e-reader een flinke boekenkast aan titels met je meeslepen. Even kwam de verkoop van papieren vermaak dan ook in zwaar weer. Maar inmiddels is dat helemaal omgeslagen en zijn boeken en tijdschriften populairder dan ze lang zijn geweest. 

Nieuwe boeken ontdekken

Als je de kranten doorleest, dan kom je ze regelmatig tegen: leuke aanbiedingen met bekende boeken tegen een laag prijsje. Ook de tijdschriften hebben nog steeds een prominente plek in de supermarkt, waar het aanbod aan dit gebied jarenlang alleen maar af leek te nemen. Het lijkt erop dat de hype van het e-book een beetje over is gewaaid en dat mensen toch een vlucht terugnemen naar het ouderwetse boek en tijdschrift op papier. Natuurlijk, er staat in de folder van Kruidvat ook nog wel eens een aanbieding voor een mooie e-reader, maar dit gebeurt niet meer zo vaak als vroeger. Grappige ontwikkeling daarbij is dat ouderen degenen zijn die nog wel het meeste van digitale boeken gebruik maken, terwijl jongeren toch meer lijken te hebben met boeken op papier. 

Van papier naar e-book

Waar je zou verwachten dat ouderen een drang hebben naar boeken op papier, naar de goede oude tijd, daar zijn zij het dus juist die met e-readers rondlopen. Dit komt doordat ouderen vaak boekenkasten vol hebben met boeken en het wel handig vinden om geen ruimte meer vrij te hoeven maken voor nieuwe boeken. Jongeren en jonge volwassenen hebben dat juist niet. Ze zijn toch vaak op zoek naar iets authentieks en willen zich afzetten tegen de moderne maatschappij waarin iedereen alleen maar achter een schermpje verstopt zit. het papieren boek of tijdschrift zal dan ook niet snel verdwijnen!

https://www.folderbode.nl