Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Wat doet het Bureau Krediet Registratie?

Bij het Bureau Krediet Registratie staan alle kredieten, persoonlijke leningen en afbetalingsregelingen geregistreerd. Denk hierbij aan hypotheken, leningen, huurschulden, belastingschulden etc.

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) werkt met coderingen. Iemand heeft een positieve codering of een negatieve codering. Een positieve codering houdt in dat iemand keurig netjes op tijd het afgesproken bedrag terugbetaald aan de kredietverstrekker. Wanneer je codering negatief is, houdt dat in dat je een betalingsachterstand hebt. Dit kan in de toekomst zorgen voor erg veel problemen. Wanneer je over enkele jaren bijvoorbeeld een lening wil afsluiten, kan het betalingsgedrag dat je in het verleden hebt gehad zorgen voor problemen. De kredietverstrekker zal namelijk je oude gegevens bij het BKR opvragen, en onder andere aan de hand daarvan beslissen of je wel of niet in aanmerking komt om een krediet af te sluiten.

Je negatieve codering laten verwijderen

Om problemen in de toekomst te voorkomen, is het misschien een verstandig idee om je negatieve BKR codering te laten verwijderen. Dit kan je laten door een expert, die hierin is gespecialiseerd. Je kunt het ook zelf proberen, maar dit wordt stek afgeraden. Het laten verwijderen van je BKR registratie is niet makkelijk, dus om de grootste kans van slagen te hebben is het zeker aan te raden om je BKR te laten verwijderen door een expert. Let wel, een expert kan niet de garantie geven dat het lukt om je negatieve BKR codering te laten verwijderen. Wel maak je hiermee de grootste kans.

Wat je vooraf al wel kunt doen, is zelf je BKR gegevens opvragen, goed bestuderen, en aanvullen en aanpassen indien mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een toelichting geven waarom je een achterstand hebt gehad met je betaalgedrag. Dit kan een positieve werking hebben wanneer je je BKR registratie wil laten verwijderen, mits je een goede reden hiervoor hebt. Ook hierbij geldt: het geeft je geen zekerheid.

 

http://www.dynamietnederland.nl