Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Wat is de beste vorm van inbraakbeveilging ?

De beste vorm van inbraakbeveiliging is een alarmsysteem in combinatie met camerabewaking.

 

In eerste instantie laat je door een professioneel bedrijf een alarmsysteem plaatsen. Je kiest voor een alarmsysteem met detectie in huis en detectie rondom je woning. De detectoren in huis laat je koppelen aan je binnen – en buitensirene en de sensoren rondom je woning laat je een stil alarm geven. Wanneer een inbreker je tuin betreed zal er een stil alarm gezonden worden naar de bewoners en eventueel familie, buren of vrienden. Het is natuurlijk belangrijk dat deze niet te ver wonen. Wil je helemaal zeker zijn, dan laat je ook een stil alarm sturen naar de meldkamer. Het grote voordeel van de buitendetectie is dat men reeds een alarmmelding krijgt alvorens inbrekers in de woning zijn.

Buitendetectie heeft echter één groot nadeel. Dit is gevoelig aan invloeden van buitenaf en kan op sporadische basis een vals alarm geven. Als er een poes uit de buurt net voor de detector kattesprongen aan het maken is bijvoorbeeld. Wanneer je een alarmmelding krijgt, is het interessant dat je meteen kan kijken waarom deze buitendetector juist afgaat. Is het weer die vervelende poes van de buren of is er net iets meer aan de hand. Daarom is camerabewaking belangrijk.

De bewakingscamera’s plaats je rondom de woning zodat je een heel goed zicht hebt op alles wat zich rondom je woning afspeelt. Je kiest voor bewakingscamera’s van een goede kwaliteit die je van overal ter wereld kan bekijken via smartphone, tablet en pc. Als je nu een melding krijgt van je buitendetector kan je meteen de live beelden van je bewakingscamera bekijken en zien wat er juist gaande is. Als je een onbevoegde persoon op je eigendom ziet, kan je dan meteen de politie verwittigen.

Wil je helemaal zeker zijn, dan sluit je je aan bij een meldkamer. Deze zal ook de alarmoproepen ontvangen. Als er een alarmmelding binnenkomt zal de meldkamer onmiddellijk op de bewakingscamera’s kijken en onmiddellijk de politie verwittigen als ze een verdacht persoon zien.

Het is belangrijk dat je jezelf goed informeert over de mogelijkheden van een alarmsysteem en de verplichtingen van de eigenaars van een alarmsysteem. Hier vind je alle informatie over een alarmsysteem en alarmsystemen.

Daarnaast is het vaak niet eenvoudig om het bos door de bomen te zien bij de aankoop van bewakingscamera’s. Hier vind je alle informatie die je moet weten alvorens camerabewaking of een bewakingscamera aan te schaffen.

https://www.stopdedief.be/