Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Wat zijn de werkzaamheden van een schuldhulpverlener

Tijdens het zoeken naar vacatures, heb je vast wel eens een vacature schuldhulpverlening voorbij zien komen. Het is aannemelijk dat je niet weet wat de baan inhoud en daardoor klik je door. Toch is het eventueel waard om erin te verdiepen. Het is tevens een functie waarbij je veel ervaring op meerdere gebieden kan opdoen. Zo krijg je de kans om met veel mensen in aanraking te komen en hun te helpen met hun geld problemen. In dit artikel lees je wat een schuldheupverlener zijn nou precies inhoud.

 

De voornaamste taak van de schuldhulpverlener is spelen als een bemiddelaar tussen degene met schuld en de schuldeiser. Zo helpt de schuldhulpverlener naar het zoeken naar een oplossing voor het financiële probleem. Vaak houd de schuldhulpverlener aan het oude gezegde “voorkomen is beter dan genezen”. Dit doen ze door de mensen die in de gevarenzone van schuld zitten te coachen en het geven van voorlichting om zijn geldzaken op orde te hebben.

 

Eenmaal te laat probeert de schuldhulpverlener de situatie te stabiliseren. Het is namelijk niet te beginnen om een probleem wat alleen maar erger wordt te proberen op te lossen. De schuldhulpverlener heeft de keuze om een zogenoemde budgetbeheer methode toe te passen. Hierbij worden het financiële gedeelte door een externe partij worden bijgehouden.

 

De tweede optie is om herfinanciering in te zetten. Dit wordt ingezet als de cliënt bij meerdere partijen schuld heeft. Hierbij wordt de bank betroken die het openstaande schuld bedrag uitleent. De cliënt moet daarna het in termijnen afbetalen. Het grootste voordeel van deze methode is dat de cliënt maar een schuld open heeft staan, waardoor het overzichtelijker wordt voor de cliënt.

 

Lijkt deze functie bij jou te passen? Trainee Schuldhulpverlener is wel noodzakelijk om eenmaal in het werkveld te treden. Hier leren ze je hoe je moet omgaan met problemen en de verdere kneepjes van het vak.

https://professionalpartners.nl