Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Wat zijn startpagina’s?

Als je een keertje iets op het internet hebt opgezocht, ben je vast wel een keer op een startpagina belandt. Maar wat is een startpagina nu precies, en wat kun je er nu eigenlijk mee doen?

Wat is het?

Een startpagina is eigenlijk niet meer en minder dan een internetpagina waarop je allerlei links kan vinden over een bepaald onderwerp. Zo heb je bijvoorbeeld een startpagina over het nieuws, een startpagina van online modewinkels, een startpagina van autoverzekeringen, een startpagina van schoenen en laarzen, een startpagina van supermarkten, een startpagina van beurs & beleggen, een startpagina van woningen en huizen, een startpagina van vakanties en een startpagina van computer & software. Kortom: tegenwoordig heb je over bijna elk onderwerp wel een startpagina. Wil je graag een uitgebreider overzicht van de startpagina’s die bestaan? Kijk dan op www.startpaginas.org

Waarom zou je vandaag de dag nog een startpagina gebruiken?

Je vraagt je misschien af wat je aan zo’n startpagina hebt. Je kunt immers toch ook gewoon ook gewoon via een zoekmachine zoeken naar sites over een bepaald onderwerp? Ja tuurlijk kan dat. Maar wanneer je via een zoekmachine zoekt, krijg je ook vaak heel veel links naar sites te zien waar je eigenlijk helemaal niks aan hebt. Een zoekmachine selecteert niet echt goed, terwijl een startpagina wel alvast de meest nuttige links naar sites voor je heeft verzameld. Als je dus graag snel en gemakkelijk nuttige informatie wilt vinden over een specifiek onderwerp, dan kun je het beste via een startpagina hier naar op zoek gaan. Nieuwsgierig naar welke startpagina’s er allemaal zijn? Kijk dan eens op www.startpaginas.org.